Beşiktaş Belediyesi, 10 Mayıs Pazar Günü Anneler Günü’nde coşkulu bir Hıdırellez Şenliği’ne imza attı. Müzik yayınıyla başlayan etkinlik, konuşmalar ve çocuk şiirleri ile devam etti. Davul zurna ekibi, folklor gösterisi, yöresel sanatçılar ve yöresel ikramlar “Hıdırellez” kutlamalarına renk kattı. Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşçileri Korosu da etkinlikte mini bir konser verdi. Belediye çalışanlarından oluşan folklor ekibinin gösterisi ise görülmeye değerdi. Ahırkapı Roman Orkestrası ve Kemençe Sanatçıları vatandaşları coşturdu. Karanfilköy’de gerçekleşen etkinliğe anneler, çocuklar ve gençler yoğun katılım gösterdi.

Beşiktaş Belediyesi ve Akatlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Karanfilköy Hıdırellez Şenliği ve Anneler Günü etkinliğine; Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Akatlar Spor Kulübü Başkanı Necati Avcılar, AKDER Başkanı Şinasi Yalçın, Ahmet Avcılar ve çok sayıda Beşiktaşlı katıldı.

Hıdırellez Şenliği’ne katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, konuşmasının ardından vatandaşlarla bol bol dans etti. Hazinedar, konuşmasında Anneler Günü’nü kutlarken, “Karanfilköy Hıdırellez şenliğimizde yurttaşlarımız ile yöresel ezgiler eşliğinde baharın güzelliklerini paylaştık. Şiir dinletileri, folklor gösterileri, Ahırkapı Roman Orkestrası’ndan yöresel sanatçılara çok güzel konserler ve sokak oyunlarıyla hem Hıdırellez’i hem de Anneler Günü’nü kutluyoruz. Özgürlükçü sosyal demokrat bir politikacı olarak söylemeliyim ki, bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir” şeklinde konuştu. Fidan UĞUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi