31 Mart'ta seçim sonuçlarının yankıları sürerken, sonuçları kesinleşen il ve ilçelerde ise devir teslim törenleri başladı.  Beşiktaş'taki seçimlerde geçerli oyların yüzde 76.06'sını alan CHP'li Rıza Akpolat Beşiktaş Belediyesi'nde düzenlenen törenle görevine başladı. Beşiktaş Belediyesi Başkanvekili Tahir Doğaç, Gençlik kollarından gelen bir arkadaşıma emaneti teslim etmekten gururluyum” diyerek makamı Rıza Akpolat'a devretti.

“BEŞİKTAŞ’I SOSYAL DEMOKRASİ İLKELERİ İLE YÖNETECEĞİZ’

Törene katılan meclis üyeleri, belediye çalışanları, çok sayıda partili ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine hitap eden Akpolat, “Hayatım boyunca hep siyasetin içinde oldum. Yaptığım bütün çalışmalarda hep Beşiktaş'ın önemini vurguladım. İki kıtanın birleştiği yerdeyiz. Biz Beşiktaş'ı Avrupa'da konuşulur bir ilçe haline getireceğiz. Beşiktaş'ı sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ile yöneteceğiz. Şimdi seçim boyunca yaptığımız vaatleri yerine getirme zamanıdır” dedi.

“KATILIMCI, ŞEFFAF BİR YÖNETİM OLACAĞIZ”

Beşiktaş Belediyesi'nin çok zor zamanlardan geçtiğini belirten Akpolat, “Bilindiği üzere Beşiktaş Belediye Başkanı görevden alındı. Beşiktaş merkezi yönetim tarafından hep üvey evlat muamelesi gördü.

Biz bu duruma son vereceğiz. Kuracağımız kent konseyi ile halkı yönetime dahil edeceğiz. Şeffaf bir yönetim olacağız. Hesap verilebilir bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Beşiktaş halkı vergilerinin nereye gittiğini bilecek. Halkımız belediyemizden mutlu bir şekilde ayrılacak. Bunu çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi