Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı kutlamalarıyla başlayıp, 9 Eylül’de İzmir'in 95. kurtuluş yıldönümü ile sona erdi. Festivalin kapanış konserini ise şarkıcı Sıla verdi. Kalabalık bir hayran kitlesinin bulunduğu konserde Sıla seslendirdiği eserlerle bir kez daha unutulmaz bir gece yaşanmasını sağladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sıla'yı Beylikdüzü'nde ağırlamaktan mutlulu olduğunu belirtip, "Sıla'nın kendisi gibi gönlü de çok güzel. İlçemizde bir kütüphanenin iç düzenlenmesini üstlendi. Ona çok teşekkür ediyorum” diyerek sanatçıya bir buket çiçek ve plaketle teşekkürlerini sundu.

Birçok yazar ve sanatçının konuk olduğu Sahaf Festivali Söyleşileri'nin  son konuğu Yazar Murat Menteş olurken, yazar Pelin Batu moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Çardak Altı Buluşmaları”nda ise eski Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, yazar Ahmet Ümit ve Sanat Tarihçisi Haldun Hürel de söyleşilere katıldı.

Eski Bakan Ertuğrul Günay, konuşmasında İstanbul’un 50 yıl önce kendisi için şiirler yazılan bir kentken şimdi bu özelliğini kaybettiğini söyledi. Geçmişten bu yana tarihe ve kültüre sahip çıkma noktasında büyük ihmaller yapıldığını belirten Günay, "Bir bakıyorsunuz sizin topraklarınızdan çıkan bir eser Londra'daki müzelerde sergileniyor. Dünyadan toplamamız gereken çok yapıtlarımız, eserlerimiz var. Taş üstüne taş bırakmamak anlamında Anadolu'daki yerleşme anlayışını Moğollar'a benzetiyorum" dedi.  

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuklarını ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti ve kendilerine çiçek ile plaket takdiminde bulundu.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi