Divan Başkanlığı’nı İyi Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Güvensoy’un yaptığı kongreye,İYİ Parti İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, GİK Üyesi İlay Aksoy ve Samet Reis, İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İyi Parti Zeytinburnu Kurucu Başkanı Ahmet Çelik, Tahir Sargın, önceki dönem il yöneticisi Kenan Tuncer, GİK Üyesi İlay Aksoy İYİ Parti Meclis Üyeleri Ethem Gültekin, Osman Çavuşoğlu, Enver Hamzaoğlu, Kemal Kuruç, Ercan Erdoğan, İyi Parti İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk, Kağıthane İlçe Başkanı Suat Salter, Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı delegeler ve çok sayıda üye katıldı.

‘GENEL BAŞKANIMA DESTEK VE EMEK VERMEK İÇİN GÖREV ALDIM’

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından gündem maddelerinin ikincisine geçildi. Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından delegelere söz verilen kongrede son olarak İYİ Parti Beyoğlu İlçe Başkanı İsmail Hakkı Çavuşoğlu söz aldı. Siyaset sahnesindeİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e emek ve destek vermek için görev aldığını belirten Çavuşoğlu, ‘’ Ben siyaset yapmaya çıkmadım. Çünkü siyaset sahnesine cesur insan Genel başkanımız Meral Akşener çıktı. Ben ona emek vermeye, destek vermeye çıktım. Siyaseti sokakta öğrendim, okumadım. STK’lar içerisinde, spor kulüplerinde öğrendim. Bunların tecrübesiyle Beyoğlu İYİ Parti ilçe teşkilatını kurduk. Kadın kollarından, gençlik kollarına bu zamana kadar yanımızda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

‘DİN, DİL VE IRK AYRIMI YAPMADAN HERKESİ KUCAKLADIK’

İYİ Parti’yi kurarken Türkiye’ye, İstanbul’a ve Beyoğlu’na ne yapabiliriz? sorularına yanıt olmak için yol çıktıklarını belirten Çavuşoğlu, ‘ İstanbul’da Millet İttifak’ı olarak Beyoğlu’nda bazılarının kalesi dedikleri ilçede yüzde 52 oy aldık. Ve 31 Mart’ta yine ittifak olarak 2 tane meclis üyesi çıkardık. Belediye’de şak şakçı olmadık bu yüzden meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Doğru, düzgün ve haklı olanın daima yanındayız. İlçemiz kurulduğundan beri çok büyük faaliyetler yaptık. Okul dönemlerinde çocuklarımıza elimizden geldiğince destek verdik. Ramazanlarda 1500 aileye erzak dağıttık. Şehitlerimizin arkasından rahmet okumayı bildik, 3 caminin önünde lokma ve lokum dağıttık. Aynı şekilde ayrımız gayrımız yok dediğimiz Beyoğlu ilçesinde yaşayan alevi vatandaşlarımıza da cem evimizde lokma dağıtımı yapıldı.  Yani İYİ Parti din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmayan bir teşkilat olduğunu gösterdi’ diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ BEYOĞLU’NDA İKİ BİN ÜYE SAYISINA ULAŞMAK ’

Kırmızı çizgilerinegöre hareket ettiklerini belirten Çavuşoğlu,‘Şimdi tek hedefimiz olan Beyoğlu’nda İYİ Parti’ye 6 ay içerisinde bin kişi, yıl sonuna kadar da 2 bin kişiyi üye yapmak olacak. Bunun sözünü, bunu yapacak olan yönetim kurulu arkadaşlarımdan istiyorum. Bizim ilçemizde tek bir şey söyleniyor, biz bir aileyiz. Bizim mahallemiz ve ilçemizde biz bir siyasi parti olmayı istemiyoruz. Biz aile olmayı düşünüyorduk ve bunu başardık. Dargınlık ve küskünlüğümüz olmadan biz Türkiye’ye bir Cumhurbaşkanı çıkaracağız. Kimdir o? Meral Akşener. Bizim tek amacımız Genel Başkanım Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı olarak görmektir. Allah yolumuzu açık etsin’’ dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi