1985 yılından beri aktif olarak siyasetin içinde olan ve SODEP ile başlayan daha sonra SHP ve bugün Cumhuriyet Halk Partisi içinde çeşitli kademelerde görev yapmış olan Av. Hüseyin Özhan, siyasette yol aldığı arkadaşlarının teveccühüyle  Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar vererek çalışmalarına start verdi. 

2019 seçimlerine henüz iki yıl var. Siz kolları sıvadınız ve Beyoğlu’nda aday adaylık çalışmaları başlattınız. Adaylığa nasıl karar verdiniz neden bu kadar erken bir çalışma?  

2008 yılında Beyoğlu’nda CHP tabanlı siyasete başladım. Bu sırada Kasımpaşa’da Ahmet Parla adında bir arkadaşımızın, işyerinde bir çalışma grubuyla ciddi çalışmalarımız oldu. Kısa sürede büyük bir kesime ulaştık. 2014’te Aylin Kotil’in Belediye Başkanı adaylık çalışmalarında Kasımpaşa seçim irtibat bürosunu kuran bizlerdik. Kasımpaşa’da CHP’ye iyi bir alt yapı kurduğumuzu düşünüyoruz. Bu arkadaş grubumuz benim adaylığımla ilgili teveccühte bulununca ben de kabul ettim. Çalışmalara başladık. Eylül 2017’den beri çalışıyoruz. Beyoğlu’nda bulunan 45 mahallede 45 muhtarlığımızı 4 kez ziyaret ettik, sahada da aynı şekilde dört kez dolaştık. İlçemizdeki STK, dernekler ve meslek örgütlerine ziyaretlerimiz de devam ediyor.

Beyoğlu’nda sıkılmadık el bırakmayacağız hedefiyle yola çıktınız. İnsanlara neler anlatıyorsunuz, insanlar sizlerden beklentilerini ne şekilde dile getiriyorlar?

Vatandaşlarımız günlük dediğimiz pratik çözümleri somut olarak görmek istiyorlar. Kentsel dönüşüm, yeşil alanlar, uyuşturucu gibi önemli sorunların nasıl çözüleceğini soruyorlar. İlk olarak kendimizi tanıtıyoruz. En kısası üç dakika olan sohbetler gerçekleştiriyoruz. Projelerimizi soruyorlar. Beyoğlu ilçemizle ilgili önemli bulduğumuz yedi ayrı konuda yedi projemiz olduğunu ancak bu projelerimizi adaylığımız kesinleştikten sonra açıklayacağımızı söylüyoruz. Sloganımız; 45 mahallede yaşayan tüm vatandaşlarımızla bir kere el sıkışacağız.

‘Uyuşturucu ile mücadele hastanesi açacağız’

Beyoğlu’nda yaşananan en önemli sorun olarak size yansıyan nedir?

Uyuşturucu sorunu Beyoğlu ilçemizin her mahallesinde karşımıza çıkan bir sorun. İkinci olarak kentsel dönüşüm sorununu soruyor vatandaşlarımız. Beyoğlu’nda uyuşturucu sorunu ile ilgili uyuşturucu ile mücadele hastanesi açmak istiyoruz ilçemizde. Göreve gelir gelmez yapacağımız ilk çalışmamız bu olacak. Kültürel yönden ergenlerimizi ve gençlerimizi bu sorundan ne kadar uzak tutabiliriz, ne tür çalışmalar yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bir üniversite ile birlikte çalışıyoruz. Üniversite bize bir grup genç arkadaşımızı önerdi. Onlarla geliştireceğimiz projemizin Beyoğlu için çok faydalı olacağına inanıyorum.

‘Kentsel dönüşüm’den önce vatandaşlarımız tapularını almalı’

Kentsel dönüşüm sorununa nasıl yaklaşıyorsunuz, sizin çözüm öneriniz ne olacak?

Kentsel dönüşüm sorunu ile ilgili en önemli tespitimiz,  ilçemizde bu sorunu yaşayan insanlarımızın kafası gerçekten çok karışık. Kentsel dönüşüm olacak mahallelerimiz Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piyelepaşa, Piripaşa’da vatandaşlarımızın kafası karışık. Belediye’nin uygulamalarından kaynaklı yaşanan karışıklıklar var. Biz kentsel dönüşüm ile ilgili insanlara ilk olarak yapmaları gereken şeyin tapularını almak olduğunu söylüyoruz. Beyoğlu’nda vatandaşlarımız her şeyden önce tapularını almamalılar. Beyoğlu Belediye başkanlığını biz alırsak vatandaşlarımız ile ittifak halinde ada veya parsel bazında dönüşümler yapmaktan yanayız. Yerinde dönüşümlerle hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeden yapılacak bir dönüşümden yanayız. Beyoğlu belediyesi maalesef bugün vatandaşımıza bu anlamda tam bir güvence vermiyor. Dönüşüm ilçe belediyesinin tek başına yapacağı bir şey değil. Anakent belediyesi ile vatandaşla ve müteahhitlerle oturulup, hak, hukuk ve adalet gözetilerek yapılmalı.

‘Kağıt üzerinde projelerle dönüşüm olmaz’

Kentsel dönüşüm alanlarında yüz binlerce esnafımız ve iş hacmi var. Yatırımcının, işadamının, halkın hiçbir derdini dinlemeden kağıt üzerinde projelerle dönüşüm olmaz. Vatandaşın yok sayılacağı hiçbir dönüşüm gerçekçi olamaz. 50-60 yıldır ‘Burada iş kurduk’ diyen insanlar var. Orada tapusu olmadığı halde 5 katlı bina yapan vatandaşımızın hakkıdır tapu almak, yine o beş katlı binada oturan kiracıların da haklarının korunması gerekir. Bunu yapamayacak hiç kimsenin sokağa çıkıp ‘Ben aday adayım’ demesi gerçekçi olmaz. Ciddi adaylarımız çıksın.

Beyoğlu turizm ve eğlence merkezlerinden biriydi. Şimdi ne durumda?

Maalesef artık böyle değil. Böyle olmamasının hem yerel yönetimden kaynaklı hem de yaşadığımız siyasi ve ekonomik nedenleri var. Tüm bu olumsuzlukları göreve gelir gelmez özellikle Beyoğlu’ndaki esnafımızla el ele vererek aşmayı düşünüyoruz.  Turizm ile ilgili çalışmalarımız var. Çok özel, hiçbir siyasi partinin vizyonunda olmayan projelerimiz hazır. İnşallah zamanı gelince bu projelerimizi genel başkanımıza anlatacağım.

‘Vatandaş günlük sorunlarına çözüm üretecek bir başkan istiyor’

Beyoğlu’nda kültürel ve sosyal olarak yaşam kalitesini nasıl buluyorsunuz?

Kentsel dönüşüm yetmez, kültürel dönüşüm yapmamız lazım. Kültürel dönüşümden kast ettiğimiz, çağdaş, laik, modern kültürle insanlarımızı buluşturmak. Bunu da ancak yerel yönetimi alırsak yapabiliriz. 100 yıldır kurduğumuz sistem bir bir yıkılıyor. Ciddi bir restorasyonla bu yıkımları yeniden var etmek ve daha ileriye götürmek zorundayız. Zor olsa da bunu başaracağız.

Beyoğlu’nda insanlar nasıl bir belediye başkanı istiyorlar?

Vatandaşlarımız her şeyden önce sıcak bir ilişki kuracak, günlük sorunlarıyla ilgilenen, sürekli içlerinde olan bir belediye başkanı istiyor. Bir arkadaş ve dost arıyorlar. Toplumumuzun çok ciddi sorunları var. Başkan olacak kişinin siyasi veya farklı herhangi bir kimliğine bakmıyorlar.

Beyoğlu’na, Beyoğlu’ndaki Cumhuriyet Halk Partililere bir mesajınız var mı?

Arkadaşların tamamıyla sahaya inip, belediyeyi almaya dönük çalışmalar yapmalarını istiyorum. Beyoğlu’nda kısa süre önce bir ilçe kongresi yaşadık. 4 adayın olduğu bu kongrede bir aday kazandı. Ama ben bütün adayların kazanan başkanımız gibi sahaya inip eş güdümlü bir şekilde çalışmasını arzuluyorum. Vatandaş pratik olarak günlük beklentilerine yanıt bekliyor. Sokakta komşuluk, dostluk, arkadaşlık, sıcak temas istiyor, adaylardan karşılıklı istişare edeceği bir performans bekliyorlar.

‘Beyoğlu’nda CHP iktidarı için var gücümle çalışacağım’

Birden fazla aday oldu ve siz adaylaşamadınız, çalışmalarınıza devam edecek misiniz?

Tabii ki. Ben partiliyim, görev adamıyım. Partimi içinde nerede durursam durayım, parti içi yarışlarda kazanayım, kazanmayayım ertesi gün kaldığım yerden çalışmalarımı sürdürürüm. Sürdürmeye devam ederim.  2019 yerel seçimlerinin biz Cumhuriyet Halk Partililer için çok önemli olduğunun farkındayım. Kültürel, sosyal ve ekonomik ve siyasi anlamda Beyoğlu demek İstanbul demek, İstanbul demek Türkiye demektir. Eğer Beyoğlu’nu alırsak Türkiye’yi alacağız düşüncesiyle çalışmalarımı sürdüreceğim. Partimi Beyoğlu’nda iktidar yapmak için var gücümle çalışacağım.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Av. Hüseyin Özhan Kimdir?

 Avukatım. Evli ve üç çocuk babasıyım. 1985 yılında SODEP’e üye oldum ve siyasete başladım. Daha sonra SODEP ve Halkçı Parti birleşmesinde SHP’de ilçe gençlik kolu başkanlığı ve ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptım. 1991 yılında Ercan Karakaş’ın il başkanlığında SHP’de gençlik kolu üyeliği yaptım. Marmara Gençlik Kolu üyeliği yaptım. 1995 yılında Erdoğan Toprak İl Başkanlığı döneminde DSP İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. 2008 yılında CHP tabanlı siyaset yapmaya başladım. 2014 yılında CHP Beyoğlu Beyoğlu Belediye Başkanlığı Adaylığı sırasında Aylin Kotil’in listesinde kontenjan birinci sıra meclis üyesi adayı oldum. 32 yıldır siyasetin ve örgütün içindeyim.

Editör: Haber Merkezi