Toplantıda, İstanbul ve Küçükçekmece’ye yapılması planlanan ulaşım projelerine dikkat çeken Binali Yıldırım, ‘Küçükçekmece’ye Kanal İstanbul yakışır’ sözleriyle başladığı konuşmasını, “ Kanal İstanbul, İstanbul Boğazından sonra Marmara’dan Karadeniz’e açılacak olan ikinci su yolu projesidir. Kanal İstanbul, İstanbul’un can ve mal güvenliğini teminat altına alacak bir projedir. Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Düşünün Boğaz’a bir şey oldu. Ne olacak var mı seçenek? Montrö Antlaşması var o antlaşmada her şey elimizin altında değil. Yani şartlar değişirse var mı seçeneğimiz? Kanal İstanbul ile her yıl boğazdan 140 milyon ton petrol geçecek. Türkiye’nin deniz taşımacılığında İstanbul’un güvenliğinde önemli bir boşluğu dolduracak olan projedir. Küçükçekmece böylece dünya sahnesine çıkacaktır. Küçükçekmecelilerin hayatını da kolaylaştıran adımları atarken, burada yaşayan tüm hemşerilerimize yeni iş ,aş fırsatları da oluşturacağız” sözleriyle sürdürdü.

“RAYLI SİSTEMİN UZUNLUĞUNU 518 KM’YE ÇIKARACAĞIZ”

Yıldırım, İstanbul’da olduğu gibi Küçükçekmece’de en büyük sorunun ulaşım ve trafik olduğunu söyleyerek, “Önümüzdeki dönemde, Küçükçekmece adeta metro hatlarıyla donatılacak. İlçede 7 tane proje var. Yenikapı-Sefaköy –Büyükçekmece hattı başta olmak üzere Ataköy, İkitelli, Kirazlı, Halkalı , Mahmutbey, Esenyurt, Halkalı İstanbul Havalimanı hatları ve uzun zamandan beri kapalı olan yeniden yapılan İstanbul Banliyö hattı yani Gebze-Halkalı hattı da ilçenin hizmetinde olacak. İstanbul ulaşımı için çok iddialı bir proje yapıyoruz. 2024’e kadar raylı sistemin uzunluğunu 170 km’den 518 km’ye çıkaracağız. Bunu gerçekleştirdiğimizde raylı sistem, metro, tramvay gibi sistemlerin uzunluğu Londra, Paris, Moskova’dan daha fazla olacak. Çünkü bizim 100 yıllık bir gecikmemiz var. Londra ve İstanbul raylı sisteme aynı anda başlamış, 1900’lü yılların başında. Biz Karaköy Tüneli yapmışız, orda bırakmışız. İngilizler 100 yıl boyunca 400 km fazla raylı sistem yapmış. Küçükçekmece’de aktarma merkezleri kullanacağız. Otobüs hatları ile raylı sistemin kesiştiği noktalarda aktarma ile yolculuğun devamını sağlamış olacağız. Raylı sistemleri değiştirdiğimiz zaman İstanbul’un E-5, E-6 arasında ya da Tem ile sahil arasında (İstanbullu nüfusunun yüzde 85’ini oluşturan bölgede) 750 metre, başka deyişle 10 dakika yürüyüşle bir metro istasyonuna rastlayacaksınız. Yolların yükü hafifleyecek. Toplu taşımada önemli bir gelişmeyi sağlamış olacağız” dedi.

“11 BİN ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK, SU SPORLARI MERKEZİ”

İstanbul ve Küçükçekmece’de yapılacak otopark projelerini de anlatan Binali Yıldırım, “Yapılacak otoparklarla yolların otopark olarak kullanılmasını da azaltmış olacağız. Önümüzdeki dönemde Küçükçekmece’de 11 bin park kapasiteli otopark planlandı. İstanbul’un genelinde 244 bin kapasiteli otopark oluşturacağız. Bu şekilde yolların tıkanmasının önüne geçeceğiz. İstanbul’da trafik akacak. Yoğun saatlerde daha düşük hızla gideceksiniz ama dur-kalk azalacak. Ben İstanbullulara bunu vaat ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde trafik sorununu yüzde yüz çözen yok. Bugün ortalama trafikte geçen süre 50 dakikayı buluyor, ben bunu 30 dakikaya indirmeyi vaat ediyorum. 20 dakika önce eve gidip, sevdiklerinize daha fazla zaman ayıracaksınız. Küçükçekmece’de de yapacağımız yol ve kavşak düzenlemeleriyle buradaki tıkanıklıkları da aşmış olacağız. Küçükçekmece’ye 10 km ilave bisiklet yolu yapacağız. Küçükçekmece’nin geleceği gençler, ilçeyi sizin enerjinizle donatmış olacağız. 57 dönümlük bir alanda su sporları tesisi kuracağız. Yeşil alanlarımızı millet bahçesi ve yeni projelerimizle genişleteceğiz. Hayırlı olsun. Şu anda kullanılan stadın yanına daha güzel bir stat yapmayı planlıyoruz. Küçükçekmece Belediye Başkanımız Temel Karadeniz de 5 yıl boyunca başarılı işlere imza attı. Kendisine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İLÇEMİZE DEV PROJELER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de STK temsilcilerine şu sözlerle seslendi: “Küçükçekmece’de bizlere verdiğiniz desteğin kuru bir sevda olmadığını biliyoruz. 3 dönemdir Küçükçekmece’de farklı işler yapıldığını en iyi sizler biliyorsunuz. İlçemize yaptığımız birbirinden güzel projelerle Küçükçekmece’nin çehresini değiştirdik. İnanıyorum ki, inşallah yakın zamanda ulaşım projelerimiz Sayın Binali Yıldırım’ın başkanlığında birer birer hayata geçecek. Sizleri ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Binali Yıldırım’ı ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi