3 bine yakın öğrencisi olan Kartal Ahmet Şimşek Koleji'nde çalışanların 14 aydır maaşlarının ödenmediğini iddia eden veliler, hem çocuklarının hem de öğretmenlerin psikolojik olarak zor günler yaşadığını söyledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yapan veliler,  açıklanmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verildi.

14 aydır öğretmenler ve diğer çalışanlara maaş verilmediğini dile getiren veliler, 16 Aralık'ta okulun kurucusu Ahmet Şimşek'le görüşme sonucu sorunların 20 Aralık'a kadar çözüleceği yönünde söz aldıklarını fakat herhangi bir gelişmenin olmadığını dile getirdiler.

Okulun sıkıntı yaşamaması için kredi çekerek peşin ödeme yaptığını söyleyen veliler, ödemelerin nereye gittiğini sorduklarında ise, kendilerine geçerli bir açıklama yapılmadığını belirttiler. Kayıt için toplanan paraların büyük bir kısmının okul dışına aktarıldığı duyumları aldıklarını ve bu anlamda mali denetimin yapılmasını isteyen veliler, Ticaret Bakanlığı’nı, Maliye Bakanlığı’nı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve davet ederek, “Bizde, çocuklarımız da, öğretmenlerimiz de mağdur” dedi.

Editör: Haber Merkezi