Cumartesi Anneleri’nin İstiklal Caddesi’nde 700'üncü kez düzenlediği eylem sırasında görevini yapan Gazetemizin eski İstihbarat Şefi, DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya, polisin gazlı mermisinin hedefi oldu. Eyleme müdahale sürerken, görevini yapan, DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya'ya doğru bir polis memuru, hedef gözeterek gazlı mermi atan tabancasını peş peşe ateşledi. Kaya, sağ bacağına isabet eden 2 gazlı mermi ile yaralandı.

“GAZ MERMİLERİNİ ÜZERİMDE HİSSETTİM”

DHA Muhabiri Kaya, Kent Yaşam Gazetesine olay sonrası yaptığı açıklamada “Taksim’de Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü buluşmasını takip etmek için kameraman Güven Usta ve foto muhabiri İbrahim Maşe ile birlikte görevliydim. Bir milletvekili ile röportaj yaptığım esnada gaz mermilerini üzerimde hissettim. 2 tanesi sağ bacağıma isabet etti. Hastaneye gittim ve darp raporu aldım. Bacağımdaki morluklar hâlâ var” dedi.

Özgür Deniz Kaya sözlerinin devamında “Daha önce meslektaşlarıma bu tür saldırılar çok oldu ama benim başıma ilk kez geliyor. Bu saldırıları kınıyorum. Meslek örgütlerime ve meslektaşlarıma yanımda oldukları için çok teşekkür ediyorum. Bu tarz saldırıların gazetecilere bir daha yapılmaması için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Kent Yaşam Gazetesi ailesi olarak Eski İstihbarat Şefimiz ve meslektaşımız Özgür Deniz Kaya'ya ve DHA'ya geçmiş olsun diyoruz. Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Gazetecilere yönelik saldırılardaki cezasızlık uygulamasından artık vazgeçilmesini, meslektaşımıza yapılan saldırının sorumlularının bulunmasını bekliyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir.

Öte yandan DHA, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul Gazeteciler Derneği ve Basın Konseyi de yazılı basın açıklaması ile olayı kınadılar.

CHP'LİLERDEN TEPKİ

CHP'nin TBMM Başkanvekili Levent Gök ise yaşanan olayla ilgili, “Son derece vahimdir. Kabul edilemez. Bu olayın sorumluları derhal yargı önünde hesap vermelidir” dedi. CHP Sözcüsü Faik Öztırak, “Gösteri vatandaşların en doğal hakkı. Bugün bu tür gösterilere sert müdahale edilmesi doğru bir şey değil. Hele hele bir basın mensubunun burada yaralanması da son derece üzücü ”şeklinde konuştu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi