GÜNGÖREN- Güngören Belediyesinin, sokaklarda ve kontrolsüz açık alanlarda mağduriyetler yaşanmaması, vatandaşların hijyenik ortamlarda İslami usul ve esaslara uygun olarak kurban vecibelerini yerine getirmeleri için hazırladığı kurban kesim merkezi;  ikram ve bekleme alanı, otopark, sağlık çadırı, mescit, hasta nakil aracı, hayvan bekleme alanı, temizlik ve güvenlik personelleri, son teknoloji mobil kesim üniteleri parçalama ve kesim için uzman kasaplar, sıra bekletmeyen randevu sistemi, led ekran takibi ile bu sene de vatandaşların yüzünü güldürürken, ibadetlerini de kolaylaştırdı.

TAM NOT ALDI

Güngören Belediyesi tarafından bayrama özel olarak hazırlanan modern kurban kesim tesisi vatandaşlardan tam not aldı. Kurban sahipleri kendilerine ayrılmış alanda bir yandan ücretsiz ikramlardan yararlanırken bir yandan da ekranlardan kesim alanını izledi. Gün boyunca web sitesinden canlı yayın yapılan kesimler akıllı telefon uygulamalarından da izlenebildi.

STERİL VE HİJYENİK KESİM

Teknoloji ile bütünleştirilmiş modern kurban kesim alanında, modern makineler ve profesyonel kasaplar eşliğinde kurbanlarını kestiren vatandaşlar dev led ekranlardan kurbanlarının kesim işlemini takip ettiler. Belediyenin kurban kesim alanında; tamamıyla steril, hijyenik ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilecek olan kesim işlemleri toplam 15 dakikada gerçekleşip,hisselere ayrılarak, hassas tartı ile tartılıp poşetlerde vatandaşlara teslim edildi.

‘VATANDAŞLAR MEMNUN’

Vatandaşların, kurban vecibesini rahatlıkla yerine getirebilmeleri için alanı modern, konforlu ve günün teknolojisine uygun şekilde hazırladıklarını ifade eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman “Kurban kesim alanımızda steril, hijyenik ve güvenli bir ortamda kesim faaliyetleri gerçekleştirilirken kaçak kurban kesimleri sırasında meydana gelen sağlıksız görüntülerin de önüne geçilmiş oluyor. Geçen bayramlarda vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler almıştık. Bu senede vatandaşlarımızın bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmeleri, ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için çalışmalarımızı yürüttük.  Amacımız, vatandaşlarımıza sorunsuz ve İslami usullere göre bir Kurban Bayramı yaşatmak.Onun için böyle modern bir tesis kurduk. Tesiste çok güzel bir sistem var hem dini kurallara uygun hem çevreyi rahatsız etmeyecek bir çalışma var" şeklinde konuştu.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi