Yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak ve yeni planlar oluşturmak için İstanbul’daki CHP’li ilçe belediyelerini sırasıyla gezen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sıradaki durağı Esenyurt Belediyesi oldu. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından karşılanan Kaftancıoğlu ve ekibine ilk önce yapılan çalışmalar, tamamlanan ve tamamlanma aşamasında olan projeler ile ilgili sunum yapıldı. Daha sonra ise Bozkurt ile birlikte ilçeyi gezen Kaftancıoğlu yapılan çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu.

‘’NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ’’

Esenyurtluların hayatını kolaylaştıracak birçok projenin de müjdesini veren Bozkurt, belediye bünyesinde açılan kurslarda verilen eğitimin, İSMEK kadar başarılı olduğuna dikkati çekti. Vatandaşlara birçok dalda iş alanı yaratacaklarını ifade eden Bozkurt, “Kadınlar için el sanatlarıyla ilgili kooperatif kurduk. Üretilen ürünleri yurtdışına ulaştırılmasıyla ilgili projelerimiz var. Aynı zamanda işsizlik için yeni bir yer kiraladık. Meslek edindirme kurslarına ağırlık vererek nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağız” dedi.

Sunumun ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Başkan Bozkurt’un yaptığı çalışmalarla kültürlü bir Esenyurt kimliğini ortaya koyacağını söyledi. Kaftancıoğlu, çalışmalarından dolayı Başkan Bozkurt’a teşekkür ederek, genç nüfusun fazla olmasının Esenyurt’un kimliğine olumlu bir katkı sağladığını ifade etti.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi