YÖNETİM DEĞİŞSE BİLE, YETKİ FESİH EDİLEMEYECEK

Bakırköy Belediye Meclisi’nin temmuz ayı ilk toplantısı tartışmalara sahne oldu. Kasım 2016’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle temsili temelleri atılan 4 projeden biri olan Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nin, alınan meclis kararı ile irtifak ve intifa hakkı da dâhil olmak üzere 29 yıllığına özel işletmeye verilmesinin önü açıldı.

Başkanlık teklifi olarak meclise gelen gündem maddesiyle, yönetim değişse bile tapuya şerh edilecek intifa hakkı ile, Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nin işletim hakkı 29 yıllığına alan işletmeciye ait kalacak. Yapılan protokol fes edilemeyecek.

İKİ YILDA YAPAMADILAR, İKİ KERE YETKİ ALDILAR

2016 yılında yapılan temsili temel atma törenin de Ataköy’de yapılacağı söylenen Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi ile ilgili tek bir çivi çakmayan Bakırköy Belediyesi’ne ateş püsküren Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, “Kaba inşaatı bitmiş olan ve söz konusu önergeye göre teknik uygulama sorumluluğu Fen İşleri Müdürlüğünce atanacak, belediye teknik elemanları tarafından üstlenilmek şartı ile ince işçiliği yapmak, kalan tüm inşaat ve dekorasyon işlerini bitirerek 29 yıllığına birine ‘Al senin olsun’ demek ne siyasi, ne hukuki ne de ahlaki olarak etik değildir. Gelin bu karardan vaz geçelim” dedi.

Geçmiş dönem belediye başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından projelendirilerek yeni yönetime devir edilen Nikah Salonu’nun işletilmeyerek yeni bir nikah salonu açılmasına baştan beri tepki gösterdiklerini söyleyen Elmasgül Torun “2017’de sözde Ataköy’de yapılacağı söylenen Kültür Merkezi ve Nikah Dairesi’nin yapımı ve işletmesi devriyle ilgili yetki almışlardı, şimdi hem yerini değiştiriyorlar, hem yapıyorlar, hem de işletme yetkisini başkasına veriyorlar. İki yılda yapamadılar ama iki kere yetki aldılar” dedi. Nikâh işlemlerinin kamu görevi olduğunu ifade eden Ak Partili Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, “Belediyemiz işletmeli, Bakırköy kazanmalı” dedi.

Söz konusu Nikâh Salonu’nun kime ve hangi işletmeye verileceğini de soran Elmasgül Torun’a cevap veren Bakırköy Belediye Meclis Başkanvekili CHP’li Mahir Çelik,  belediyenin kuaförlük, fotoğrafçılık gibi işleri yapamayacağını, bunlarla ilgili işletim hakkı verildiğini söyledi.

29 YILLIĞINA PEŞ KEŞ ÇEKİLİYOR

Çelik’e tepki göstererek cevap veren Ak Partili Meclis Üyesi Avukat Işıl İlgin Oktay, niyet değil, yazılı yetki önergesini okuduklarını ifade ederek, “Yetki sınırları net ve somut değil. Su istimale çok açık. Siz toptancı yaklaşımla yetki istiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bakırköy Belediyesi Nikah Salonu’nun işletim yetkisini 29 yıllığına özel bir işletmeye verilmesine tepki gösteren Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, "460 Milyon bütçesi olan bir belediye 3 milyon verip içerisindeki masrafı yapamıyor ama 3 milyona karşılık birilerine 29 yıllığına peş keş çekiyor” “diyerek tepkisini dile getirdi.

Belediye meclis toplantısı öncesi yapılan gurup toplantısına, CHP Eski Bayrampaşa İlçe Başkanı Zahit Gürdal’ın cenazesi nedeni ile CHP Gurup Başkanı Selçuk Biber ve Meclis Üyelerinden Ali Rıza Akyüz’ün toplantıya katılmadığı gözlenirken, Kenan Şahin, Mustafa Harputluoğlu, Taner Kazanoğlu, İbrahim Gündüz, Şükrü Aydın, İbrahim Gündüz ve Tansel Gülmezoğlu gurup toplantısının ardından meclis toplantısına katılmadı. Meclis toplantısına katılan CHP’li Meclis Üyelerinden Sinan Emre Kızıltuğ’un da söz konusu yetkiye RED oyu verdiği öne sürüldü.

Selvi Sarıtaç / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi