Ak Parti Meclis Üyesi Hasan Kaptan gündem dışı söz alarak Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu eleştirdi. Terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Kaptan, “Uydurulan ve indirilen din vardır. Fransız Dergisi Charlie Hebdo'na yapılan saldırıya konu olan karikatürün Cumhuriyet Gazetesi’n de yayınlanması doğru bir hareket değildir ve uydurulan dini, indirilen dine alet etmektir. Başkanımız Bülent Kerimoğlu’nu Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği destekten dolayı kınıyoruz” dedi.

Konuşmaya cevap veren Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, “Din hepimizin dinidir, kimsenin tekelinde değil, herkesin özelindedir. Avukat kimliğimle kesin bir bilgi veriyorum. Cumhuriyet Gazetesi’n de yayınlanan karikatür orjinal karikatür değil, inanç özgürlüğünü ele alan bir ironi karikatürüdür. Fransız Dergisi Charlie Hebdo'nun yaptığını lanetliyorum ama basın özgürlüğünü destekleyen başkanımıza yapılan suçlamayı da lanetliyorum” dedi.

Karşılıklı atışmalarla devam eden toplantıya son vermek amacıyla konuşmasına başlayan Meclis Başkanı Mahir Çelik, Başkan Kerimoğlu’na yapılan suçlamanın haksızlık olduğunu, olayın basın özgürlüğüne verdiği bir destek olarak görülmesi gerektiğini belirttiği sırada, Ak Partili Meclis Üyeleri tarafından “Siz Meclis Başkanısınız. Fikir beyan edemezsiniz. Meclis başkanının, meclis yönetirken tarafı olmaz” diyerek uyarıldı.

Bakırköy sınırlarında imar plan notlarında yazılan dini tesis alanında geçen"Cami ve Klise" sözcüğünün yanına "Havra, Sinagog, Şapel, Mescit ve Cemevi" ibarethanesinin eklenmesi komisyonca incelenip oy birliği ile geçti.

Bakırköy Belediye Başkanı aylardır tartışmalara neden olan meclis üyelerinden başkan yardımcsı belirlemiyor söylentilerine noktayı koydu. Belediye Meclis Üyelerinden, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcılığına Emrah Topkaya, Margarit Dikme ve Nebahat Yıldırım getirildi.

Selvi Sarıtaç

Editör: Haber Merkezi