Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyelerin kültür ve sanata daha çok önem vermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Kitap okumayı insanlarımıza sevdirmek, kitapları onların ayağına getirmek bu ülke için yapılabilecek en aziz, en ulvi hizmetlerden bir tanesidir” dedi.

1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günlerinin açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kırklareli Kaynarca İlçe Belediye Başkanı Serdar Türker, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Sanatçı Suat Suna, Belediye Meclis Üyeleri, Kitapseverler ve çok sayıda davetli katıldı

“ÇOCUKLARIMIZA OKUMA ALIŞKANLIĞI VEREBİLMEK MİLLİ GÖREVDİR”

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk toplumunun okumaya çok az vakit ayırdığını söyledi. İnternetin, okuma kültürünü yok ettiğine dikkat çeken Başkan Akgün, “Artık toplumumuz kitap okumuyor. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bizim okuma zorunluluğumuz var. İslam'ın birinci emri okumaktır. Yüce Allah, İkra Suresinin ilk ayetinde oku diyor. Oku denilmiş ama biz onu ‘okuma! ’diye anlamışız. Bulunduğumuz noktanın çevresinde 25 bin talebe okuyor. Dolayısıyla öğrencinin çok olduğu bu merkezde Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günlerini bu sene itibariyle her sene zenginleştirerek devam ettireceğiz. Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza anlatabilmek, çocuklarımıza bu alışkanlığı verebilmek bana göre milli bir görevdir. Bu milletin geleceği eğitime ve okumaya bağlıdır ifadelerini kullandı.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK ALIYORUZ

Belediye Başkan Danışmanı tarihçi ve yazar Sacide Bolcan da projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Okuyanlar için kitap zevki öyle bir şeydir ki tüm dünyamızı kaplar. Onun için ailelerden ricam çocuklarına bu anlamda örnek olsunlar, onları okumaya alıştırsınlar” diye konuştu.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüler, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgünün kültür ve sanat projeleri ile pek çok uluslararası başarıya imza attığını hatırlatarak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Belediyesinin bu başarılarını bizde örnek alıyoruz””dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi