Bilindiği gibi sahibi olduğu traktörünü Iğdır’dan İstanbul’a getiren Zekeriya Karaali, köyden getirdiği traktörünü çeşitli nakliyat işlerinde kullanılmak üzere kiraya verilebileceğine dair internete ilan vermişti. İlanı gören ve Karaali ile bağlantı kuran dolandırıcı F.Faruk Güneş, kendisini Gebze’de bulunan ANKA Dekor İnşaat Firması’na bağlı çalışan bir Müteaahit olarak tanıtarak, Karaali ile çalışmak istediğini söyledi. F.Faruk Güneş ile yaptığı görüşme sonrasında traktörünü Gebze Belediyesi kapalı Pazar alanına getiren Karaali, ertesi sabah traktörün bulunduğu alana geldiğinde traktörün yerinde yeller estiğini gördü.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Traktörünün dolandırıcı F.Faruk Güneş tarafından başka bir nakliyat aracı ile çalındığını anlayan Zekeriya Karaali, Güneş’in kendisine verdiği evrak üzerindeki kaşede yazılı olan ANKA Dekor İnşaat Firması’na giderek, Güneş hakkında şikayetçi oldu. Firma yetkilileri ile yaptığı görüşmede F.Faruk Güneş diye bir şahsın firma ile bağlantısı olmadığını öğrenen Karaali, duydukları karşısında şaşkınlığa uğrarken, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gebze Mutlukent Polis Merkezi’ne giderek dolandırıcı hakkında şikayetçi oldu.

11 BİN TL PARA İSTEDİ

Daha sonraki süreçte dolandırıcı F.Faruk Güneş’in kendisinden çaldığı traktörü Yaman Rent A Car sahibi Caner Boyat’a sattığını öğrenen Karaali, Kocaeli Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gölcük Polis Merkezi’ne giderek Boyat hakkında da şikayetçi oldu. Traktörünü dolandırıcı F. Faruk Güneş’ten satın alan Caner Boyat ile irtibata geçen Karaali, Boyat’ın traktörü geri vermesi için kendisinden 11 bin tl para istediği söyledi. Karaali, Boyat’a satın aldığı traktörün kendisine ait olduğunu ve çalıntı mal satın aldığını söyleyerek istediği parayı vermeyeceğini söyledi.

SES KAYDI ALDI

Caner Boyat ile yaptığı telefon konuşmalarını kayda alan Zekeriya Karaali, Boyat ile yaptığı konuşmalarda, Boyat’ın kendisine hakaret ettiğini ve traktörü yakacağına dair tehtitler savurduğunu belirterek, “Galerici Caner Boyat, benim sahibi olduğum traktörü çalan F.Faruk Güneş’ten traktörü satın aldığını söylüyor. Kendisi ile yaptığım görüşmeleri kayda aldım ve savcılığa CD şeklinde sundum. Kendisi bana hakaret ederek, traktörümü geri almak için basın yoluyla verdiğim mücadeleden dolayı karalandığını iddia ederek traktörümü geri vermeyeceğini ve yakacağını söyledi. Tüm bu söylediklerim ses kaydındda mevcuttur” dedi.

‘MÜCADELEME DEVAM EDECEĞİM’

Savcılıkla yaptığı görüşmelerde araştırmaların devam ettiğini söyleyen Karaali, “Traktörüm hala galerici Caner Boyat’ın elindedir. Edindiğim bilgilere göre Boyat, şahsıma ait taktörü Kocaeli Gölcük’te bulunan adını bilmediğim bir köyde saklamaktadır. Çalınan traktör benim ekmek paramı kazandığım araç olmakla beraber, böylesi bir durumla karşılaşmaktan dolayı hem üzgün hem de mağdurum. Mağduriyetimin yetkililer tarafınca duyulmasını ve traktörümün bulunup şahsıma teslim edilmesini istiyorum. Ayrıca dolandırıcıların güvenlik güçleri tarafından bulunup cezalandırılmasını istiyorum. Bir başka vatandaşın aynı durumu yaşamaması için bu mücadeleme devam ediyorum. Tek isteğim dolandırıcıların bulunması ve traktörümün geri verilmesidir” ifadelerini kullandı.

İFADESİ ALINDI SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan edinilen bilgilere göre Caner Boyat’ın savcılık tarafınca ifadesi alındığı, verilen karara göre ise, Boyat’ın delillere rağmen denetim serbestliği ile serbet bırakıldığı öğrenildi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi