Çatalca’da Millet Bahçesi’nin temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner , TOKİ Başkanı Ömer Bulut,  Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Çatalca MHP İlçe Başkanı Halit Tuncay Uğur, muhtarlar,sivil toplum kuruluşları ile il ve ilçeden gelen konukların katılımıyla gerçekleştirildi. 46 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Millet Bahçesi’nde Millet Kıraathanesi, oyun parkları, yürüyüş yolları ve biyolojik gölet bulunacak. Yapılacak olan Millet Bahçesi’nde engelli vatandaşlar ve gençler de unutulmadı.

“ÖRNEK BİR PARK OLACAKTIR”

Törende konuşan Bakan Murat Kurum, 77 ilde toplam büyüklüğü 50 milyon metrekareyi bulan 270 millet bahçesi yapıldığını belirtti. Bakan Kurum, “22 ilimizde 6 milyon metrekare büyüklüğünde 35 millet bahçemizi milletimizin hizmetine sunduk. Çalışmalarını sürdürdüğümüz 235 millet bahçemizi de en kısa sürede sizlerin hizmetine sunacağız. Millet bahçelerimiz, yeşil ağlarla öreceğimiz, 2023 Türkiye'si için atılmış en önemli adımlardan biridir. Millet Bahçesi bizim en önemli göstergemizdir. İçinde yürüyüş yollarının olduğu, çocukların eğlenebilecekleri, biyolojik göletlerimizin olduğu, salıncaklarımızın, kaydıraklarımızın, Millet Kıraathanesi’nde tüm Çatalca’nın bir araya geleceği, gençlerimizin ders çalışacağı örnek bir park olacaktır” dedi.

 “YATIRIMLAR HIZ KESMDEN DEVAM EDİYOR”

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da, Türkiye'de yatırımların pandemi döneminde hiç hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Muş, “Aslında bunlar yerel yönetimlerin belki ana kent belediyesinin yapması gereken işler. Ama vatandaşların bu ihtiyaçları karşılanmayınca burada merkezi hükümet devreye giriyor ve bunlar da Şehircilik Bakanlığı'nın marifetiyle yapılıyor" dedi.

“ÇATALCA’MIZI SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA HEDİYE ETTİK”

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner konuşmasında “Çatalca’mız sosyal donatı noktasında gerçekten sıkıntıları olan bir yerdi. Sayın Cumhurbaşkanımız yerel seçimlerde Çatalca’mıza geldiğinde çok güzel büyüklük yaptı ve şu anda bulunduğumuz alandan kendilerini helikopterle uğurlarken “Bir ihtiyacınız, bir eksiğiniz var mı? “ diye sordu. Biz de kendilerine her yerde olduğu gibi Çatalca’mıza da bir Millet Bahçesi yapar mısınız diye sorduk. Çok mütevazı ve çok güzel bir ifade ile dedi ki; “Seçimi kazansanız da kaybetseniz de mutlaka Çatalca’ya Millet Bahçesi yapacağız”… Ondan sonra yükümüz daha da fazlalaştı. Çünkü o sözü ondan aldıktan sonra ona bir hediyemiz olması gerekiyordu. 39 tane ilçemizin içinde bizim adımıza burada yaşadığımızdan dolayı Çatalca çok önemliydi ve ona armağan etmek istiyorduk. 2019 seçimlerinde 31 Mart’ta Çatalca’mızı Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye ettik” dedi.

“ÇATALCA’MIZDA PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Çatalca’mızda yaptığımız ve yapacağımız projelerimizle hızlı ve güçlü adımlarla 2024 yılına ilerlemeye devam ediyoruz

Konuşmasının devamında “Çatalca’mızda projelerimiz devam” ediyor diyen Başkan Üner “Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temellerini attık, çalışmalar yüzde 50’ye geldi. Bundan 15 gün önce de Spor Bakanlığı’mız tarafından Spor Toto ile beraber bir projemiz daha onaylandı.. Söz verdiğimiz bütün projeleri gerçekleştirerek halkımızın önüne çıkacağız. Verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın mutluluğu ile onlara; bizler verdiğimiz sözleri tuttuk, attığınız oylardan dolayı sizler de hakkınızı helal edin diyeceğiz. Ben şimdiden Çatalca’mıza Millet Bahçemiz hayırlı, uğurlu olsun diyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi