Gerçekleştirdiğimiz röportajlarda ilçe sakinlerinin bir kısmı çalışmalardan memnun olduğunu ifade ederken bir kısmı da Belediye Başkanı Mesut Üner’in daha kötü bir yer haline getirdiğini iddia etti. İşte o cevaplardan öne çıkanlar:

“ÇATALCA’YI DARMADUMAN ETTİ”

Subaşı Mahallesi köpek mahallesi oldu. Bir tane şurada yaralı köpek var 4-5 günden beri çağırıyoruz ne gelen var ne giden var. Başkanı biz kendimiz seçtik ama çok boş çıktı. Çatalca’yı darmaduman etti. Çalışması iyi ama Başkan yalnız kaldı.

“ERZAK KOLİLERİ AK PARTİLİLERE GİDİYOR”

AK Partili olanlara ramazanda erzak kolileri gidiyor biz görüyoruz. Halbuki biz aynı bayrağın altında yaşayan kişileriz. Kendi kendime üzülüyorum.

“GAYET MEMNUNUZ”

Gayet memnunuz, projeleri iyi. Millet bahçesi gayet iyi, köylere de yatırım var. Biz memnunuz. Zaten daha önce alt yapı sorunları bitmişti. Doğalgaz gibi yatırımlar gayet iyi. 

“BİZİM MUHTAR CHP’Lİ OLDUĞU İÇİN PEK ARALARI YOK”

Ben Nakkaş köyündenim. Bizim köyün yolları biraz bozuk. Daha öncesinde Mesut Bey’le telefonla görüştük, ‘Yapacağız’ dediler. Bakalım ne zaman yapacaklar? Zaten bizim muhtarla pek araları yok. Bizim muhtar CHP’li. Eski yönetim bir sefer köye gelir dolaşır giderdi, Mesut Bey’in ben köye geldiğini görmedim. Herhalde muhtarla arası olmadığı için.

“KENDİSİNDEN BEKLENTİMİZ DAHA ÇOK TOPLUMSAL ALAN OLUŞTURMASI”

Memnunuz beğeniyoruz çalışmalarını. Kendisinden beklentimiz daha çok toplumsal alan oluşturması. Hem gençlerin hem bizim faydamıza olur. Subaşı’da yaptırdığı bir futbol sahamız var bunun gibi toplumsal alanlarımız artarsa çok daha iyi olur. Önceki yönetimde Çatalca’da hiçbir değişikliği fark edemiyorduk. Yönetim farkının olduğunu düşünüyorum.

“NASIL MERKEZ MAHALLELERDE DOLAŞIYORSA GELSİN BURALARDA DOLAŞIN”

Akalan Mahallesi büyükşehir yasasıyla mahalle oldu. Daha fazla buralara gidip gelmesini daha iyi hizmetler getirmesini istiyoruz. Nasıl merkez mahallelerde dolaşıyorsa gelsin buralarda dolaşın biz de sorunlarımızı iletelim. 3 yıl oldu ben başkanı görmedim şahsen. Buranın altyapısı daha tamamlanmadı onun için yollarımız bozuk duruyor. Aşağı yukarı 7-8 yıldır yapılacak diyor herhangi bir faaliyet yok. Bunlar acil yapılması gereken şeyler.

“AK PARTİYE KARŞI ÖN YARGILIYDIM AMA MESUT ÜNER FARKLI”

AK Partiye karşı ön yargılıydım CHP’ye daha yakındım ama Mesut Üner biraz farklı. AK Parti şu anda iyi değil ama Mesut Üner’in daha çok iş yaptığını düşünüyorum

“HER TÜRLÜ YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYOR”

Ben Akalan Mahalle Muhtarı Abdül Yörük. Şimdi Çatalca belediyesi bize ne gibi fayda sağlıyor? Bizim köyümüzde altyapı gibi sorunları şu an çözemedik ama yol tamiri, köylünün işleri gibi konularda her türlü yardımcı olmaya çalışıyor.

Röportajın tamamına Kent Yaşam TV ( www.youtube.com/kentyasamtv) üzerinden ulaşabilirsiniz.

SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi