Tarafsız olmak adına hiç bir toplantı ve programa dahi katılmadığını söyleyen Sevinç, mahalle seçimleri için guruplar arasında oluşan Sarı ve Beyaz şeklinde düzenlenen listelerden Beyaz Liste’ye destek vereceği yönünde sosyal medyada çıkan haberleri yalanladı. Her üyenin özgur iradesi ile seçimini yapması taraftarı olduğunu söyleyerek, “Hedef 2019. Amaç CHP kazansın” dedi.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sevinç, mahalle kongrelerine tek ve ortak bir listeyle seçime girilmesini istediğini ve tek liste çıkması için çok çaba harcadığını ifade etti.

Tüm çabasına rağmen bunu başaramamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten Sevinç, “Son güne kadar ortak liste için çaba sarfettim. Referandum sürecinin ardından, Adalet Yürüyüşü ve Çanakkale Kurultayı ile Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm paydaşlarımıza olumlu mesajlar vermiştik. Partimizin uzun yıllardan sonra yakaladığı en büyük ivme buydu” dedi.

Bu ivmenin yakalanmasında en büyük faktörün ise CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun eylem ve söylemleri olduğunu belirten CHP Bakırköy lçe Başkanı Celal Sevinç, bu süreçte gözlemlediği en önemli şeyin ise, partinin iç çekişmelerden uzak ve yönünün dışa dönük olması olduğunu ifade etti.

Ancak kongre sürecinin başlamasıyla herşeyin geri dönmeye başladığını da üzülerek gördüğünü belirten Sevinç, “İçinde bulunduğumuz durumu gören paydaşlarımız da bizden uzaklaşmaya başladılar. İşte bu anlamda toparlanması için, birlilk ve beraberlik görüntüsünü ve de içtenliğini sağlamak için guruplar arasıda tek ve ortak liste ile mahalle seçimlerine girilmesini ısrarla ve samimi olarak önerdim” diyerek, mahalle delegelerinin bir kaç kişi tarafından tespitini önlemek için her kademede, her eylemde ve her seçimde görev verdikleri, aldıkları görevi de hakkıyla yerine getiren mahalle birimlerini görevli kıldığını belirtti. Yaptığı tüm toplantılarda emek veren, herhangi bir gurupla duygusal bağı olmayan kişilerin listelerde yer alması gerektiği yönünde telkinde bulunduğunu belirterek, “Çünkü en demokratik ve Cumhuriyet Halk Parti’ne yakışan yöntem buydu” diyerek açıklamalarına devam etti.

Üyelere neden mesaj çekerek açıklama yapma gereği duyduğunu da şu sözlerle açıklayan Sevinç, “Saat 16:00 sıralarında ilçe başkanlık binasında görev yerimdeydim. Bazı mahallelerin listelerini verdiğini, bazılarının da vermediğini gördüm. Özellikle en büyük mahallemiz olan Kartaltepe Mahalle biriminden sorumlu arkadaşlarım bu süreçte beni hiç bir şekilde aramadılar ve listeyi görmek istediğimde ise ‘liste üzerine çalışılıyor daha sonra sizi bilgilendireceğiz’ cevabını aldım. Saat 16:00’da aldığım bu cevap sonrası sosyal medyada ve kişilerin kendi aralarındaki yazışmalarında benim Beyaz Liste’yi desteklediğimi, ilçenin listesinin Beyaz olduğu yönündeki yazışmaları görünce üzerimdeki bu spekülatif haberin doğru olmadığını ilçe başkanının böyle bir durumda açıktan bir listeye destek vermesinin söz konusu olamayacağını örgütümle paylaştım. Hiç bir üyeye de liste yönlendirmesi konusunda  bir yönlendirme yapmadım” dedi.

Hazırlanan Kartaltepe Mahalle Delege listesini de daha sonraki saatlerde göremediğini belirten CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Listede kimler var bilmiyorum. Burada yapılmak istenen ilçe başkanlığını olayın dışında tutup, bildiklerince hareket etme duygusudur. Ben her üyenin seçilme, seçme, seçim için çalışma yapma ve prpaganda yapma özgürlüğüne sahip olduğuna inanmış biriyim. Bu nedenle ayrı liste için çalışan seçilmek isteyen insanları yaftalamaktan da rahatsızlık duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

"Peki İlçe Başkanlığına adaymısınız?" sorumuza ise, sağlıklı şekilde mahalle seçimlerini tamamladıktan sonra düşüneceğini söyleyen CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç,”Önümüzde yaklaşık 3 aylık bir süreç var. Ben partimizin ve partililerimizin vereceği her göreve varım. Öncelikli amacım, sade bir vatandaş olarak ülkemin geleceği ve 2019 seçimleriyle değiştirilmeye çalışılan Cumhuriyet sistemi  için mücadele etmek. Cumhuriyet söz konusu iken, kimin lçe başkanı olacağıyla değil, Cumhuriyet Halk Partimizi nasıl iktidar ederiz  onun derdindeyim” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi