"Gündem her ne kadar referandum olsada Bakırköy halkı mutsuz" diyerek toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, son 2 aydır referandum çalışmaları nedeniyle sahada yaptıkları çalışmalarda, halkın yerel belediyeden duyduğu rahatsızlığı ve hizmet eksikliğini dile getirdiğini ifade etti.

HEDEF 2019 BAKIRKÖY
Dört büyük proje ile Bakırköylünün karşısına çıkacaklarını ifade eden Aysun Çelikler, 6 Caddeyi de içine alan Özgürlük meydanı projesi, Yeşilköy Sahil Projesi ve Avrupa'nın en büyük gençlik ve kongre merkezi ile  "Hedef 2019 Bakırköy" dedi.

Son günlerde kararsızların azaldığını, referandum maddelerin anlaşıldığını ve kararsızların EVET'e döndüğünü gözlemlediğini belirten Ak Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, sonuçların tüm ülkemize hayırlı olmasını dileyerek yerel yönetim çalışmaları konusunda örnek belediye olarak Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e sözü bıraktı.
17 kasım 1963 yılına kadar verilen oylarla halkın belediye başkanını değil, belediye meclis üyelerini seçtiklerini, meclis üyelerinin belediye başkanını seçtiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, o zamanda bu tür tartışmaların yaşandığını ve sonraki süreçte halkın belediye başkanını, meclis üyelerini ve İBB Başkanı nı seçtiğini belirtti.
Başkanlık yaptığı Küçükçekmece Belediyesi'nde 24 müdürlük olduğunu, tüm müdürleri belediye başkanlarının kendisinin belirlediğini, herhangi bir kurum ve kuruluştan onay almadıklarını, 6 başkan yardımcısı olduğunu ve onları da kendilerinin belirlediğini, bunun dışında şefleri de kendilerinin belirlediğini söyledi. Halk arasında bu kadar yaygara çıkarılmasını doğru bulmadığını belirten Karadeniz, "Nikah kıyma yetkisi belediye başkanında. Ancak vekalet verirse, başkandan aldığı yetkiye dayanarak nikah kıyabilir. Ama yetki onda diye istediğini, istediği ile evlendiremez" dedi. Kendilerine de nikah kıyma yetkisinin belli sınırlarla verildiğini belirtti.

Programda konuşan Ak Parti Milletvekili Abdullah Bahçı da yaptığı konuşmada, yapılan anayasa değişikliğiyle darbe anayasasının kısmen değiştirildiğini, kualisyon hükümetleriyle ülkenin ileriye gidemediğini ve 16 nisanda yapılacak referandumla ülkenin önünün açılacağını söyledi.

"Güçlü bir şekilde geleceğimizi inşa etmeliyiz" diyerek konuşmasını sürdüren Bahçı, yaşları 18-25 olan 8.5 milyon gencin temsil edilmesini istediklerini, gençlerin eğitilirse Fatih Sultan Mehmet gibi çok cevherlerin çıkacağını belirtti. "Genç yaşta vatanı için şehit olan gençlerin vekil olmasını çok görmeyin" diyerek seçmene seslendi.
"Bizim gidecek başka hiç bir yerimiz yok" diyerek konuşmasını sürdüren Bahçı, "80 milyon olarak, önümüze bakıp çağdaş ve güçlü bir Türkiye için çalışacağız" dedi.

KENT YAŞAM / Selvi Sarıtaç
 

Editör: Haber Merkezi