31 Ağustos Salı günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde meydana gelen olayda 5 aylık hamile olan Elizan Fidan rutin kontrolleri için Kadın Hastalıkları Gebe Polikliniği’ne gitti.  Kadın Doğum Uzmanının Fidan’ı Dermatoloji Bölümü’ne yönlendirmesiyle olanlar oldu. İddiaya göre Dermatoloji Bölümü Doktoru Uz. Dr. D.D.A’nın Adem Fidan’a “Randevusuz almıyoruz.” demesi üzerine Fidan elindeki kağıdı gösterip “Doktor gönderdi. Yardımcı olamaz mısınız?” dedi.

“SAĞLIK BAKANINI ARA!”

İddiaya göre asıl vukuat buradan sonra başladı. Elizan Fidan’ın aktardığı bilgilere göre D.D.A ayağa kalktı, önce doktor önlüğünü çıkardı daha sonra ellerini arkasına atarak “Sağlık Bakanını ara!” dedi. Ardından Fidan’ın tepki göstermesi üzerine D.D.A’nın “Ben sana randevusuz olmaz demedim mi? S… g…” dediği iddia edildi. Odada tansiyon bir anda yükselince içeri giren bir görevli Fidan’ı dışarı çıkardı.

Kadın Doğum Uzmanının Fidan’ çiftini Dermatoloji Bölümü’ne yönlendirirke yazdığı kağıt

DOKTORUN SALDIRI İDDİASI ÜZERİNE GÜVENLİK: LÜTFEN POLİS GELMESİN

Elizan Fidan, eşinin odadan çıkartıldığı sırada doktorun saldırmaya çalıştığını iddia ederek “Doktor tam saldıracakken güvenlik araya girdi. Bir anda etrafımızda 10 güvenlik görevlisi oldu. Önce doktoru odasına aldılar daha sonra polis çağırmayalım diye bizi ikna etmeye çalıştılar.” dedi.

“HERKES ONDAN KORKUYOR GİBİYDİ”

Fidan, olayın devamını şu şekilde anlattı: “O sırada orada bulunan bir Öğretim Görevlisi eşim Adem Fidan’ı çağırdı, eşim de durumu izah etti. İçerisi çok kalabalıktı. Daha sonra ‘Senden özür dileyecek.’ diyerek doktoru odaya çağırdılar.  Doktor içeri geldi, gayet lakayt ve rahat tavırlarla bana dönerek ‘E buyurun hanımefendi’ dedi. İçeride bulunan herkes ondan korkuyor gibiydi. Doktora bu nasıl üslup ne biçim konuşuyorsun dedim. Daha sonra ‘Ben orada sırf siz varsınız diye küfür ettiğim için özür dilerim.’ dedi. Özrünü kabul etmedim, ben hamileyim eşim gelip sizden rica ediyor kalkıp gömleğini maskeni çıkarıp ileri geri konuşuyorsun dedim. Bana ‘Tamam, bayansınız küfür ettiğim için özür dilerim.’  dedi." KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi