Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği program çerçevesinde, önce Ak Parti Osmaniye İrtibat Bürosu’nu ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi esnaf ziyareti yaptıktan sonra Hamidiye Cami Cemaati ile buluştu. Osmaniye Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nı da ziyaret eden Kurum, sonrasında vatandaşlarla bir araya gelerek, mahallelinin en büyük sorunu olan Kentsel Dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ak Parti İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, ilçe yönetimi,  İBB ve Belediye Meclis Üyesi Halit Cebeci ve Ömer Kaan Kara’nın da eşlik ettiği program çerçevesinde vatandaşların sorularını da cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, mahalleliye imar müjdesi verdi.

Kurum, Osmaniye Mahallesi’nde Ada bazında karar alınması ve anlaşılması şartıyla, 5 kat olan ayrık nizam yapılaşma koşulunun,6 kat olarak düzenleneceği müjdesini verdi.  Ada bazlı dönüşümle yeni yapılacak binaların oturumunun ise 0.25’ten, 0.40’a yükseltileceğini belirten Kurum, böylece yeni yapıların taban alanında da artış sağlanacağını söyledi.

Atatürk Hava Limanı arazisi hakkında da konuşan Kurum, Baruthane arazisine yapılan Millet Bahçesi’nin Yeşilköy’den havalimanına yapılacak parkla birleştirileceğini ve sahile de geçiş yolu düzenlenerek, İstanbul’a ve Bakırköy’e dev bir yeşil koridor kazandırılacağını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi