HALK SURİYELİLERİN ARTIK GİTMESİNİ İSTİYOR

Tuncay, Başakşehir’in özellikle Orta Mahalle dediğimiz mahallelerinde yaşayan vatandaşların, geçmişte büyük oranla AKP’ye oy verdiğini dile getirdiklerini ve bunu da kendilerine itiraf ederek pişman olduklarını dile getirdiklerini söyledi. “Vatandaşlar, artık AKP’ye oy-moy yok..bizler ekonomik krizle boğuşurken kendileri saltanat içinde yaşıyorlar” diyorlar. Yani vatandaşımız artık her şeyin farkında ve öyle tesbitlerde bulunuyorlar ki, bizlerde şaşırıp kalıyoruz.” Diyen Zekeriya Tuncay, halkın özellikle Suriyelilerden yana son derece sıkıntılı olduğunu belirtti. Vatandaşın “İktidar 4 milyon Suriyeliyi ülkemize doldurarak iç huzurumuz ve can güvenliğimizi riske etti. Hatta semtlere göre yaşanmaz hale getirdiler. Kaldı ki, işsizlik ve hayat pahalılığı hepten belimizi büktü. Bu gerçeklerde gösteriyor ki hükümete bir ders verme zamanı geldi” şeklindeki şikayetlerini yorumlayan Tuncay, “Vatandaşımız CHP’yi iktidar yapacak” dedi.

TOPLUMUMUZUN TAMAMI CHP’DE TEMSİL EDİLİYOR

KendisininIğdır’lıolduğunu dile getiren Tuncay, partimizdeki meclis üyesi dağılımına baktığımızda Başakşehir’de yaşayan, Doğudan Batıya tüm kesimleri temsil eden isimler göreceksiniz. Bizler bu anlamda toplumlarımızı ve genelin temsilcisi sesi olma adına elimizden geleni yapacağız.” dedi. Zekeriya Tuncay, Başakşehir’de yaklaşık 16 bin Iğdır’lı seçmenin olduğunu vurgulayarak “Bu seçmen kitlemizin en yoğun olduğu Şahintepe’de de 5 bin seçmenimiz var. Cami cemaatinden sivil toplum temsilcilerine kadar toplumun her kesiminden insanlarımız ben ve partim CHP ile omuz omuza.Halkımızın bu ilgisi beni mutlu etmekle birlikte, 31 Mart akşamı CHP’nin iktidarının da bir göstergesidir” dedi.

ORTA BÖLGE HALKI KENDİNE SAHİP ÇIKMALI

“Başakşehir’in Orta Bölgesi olarak bilinen Ziya Gökalp, Bayramtepe ve Şahintepe bölgelerinde yaşayan vatandaşların en önemli sorunu imar sorunudur. Çünkü, iktidar çıkardığı İmar uygulamasıyla bölgede yaşayan vatandaşların arsalarını darma dağın etmiştir.” İfadelerini kullanan Tuncay,“Yani yıllardır burada yaşayan, buraların çamurunu çiğnemiş ve halada sıkıntısını yaşamaya devam eden, yol, su, elektrik, park, postane, sağlık ocağı gibi insani hizmetlerden yoksun olan bu insanlarımız bugün bir belirsizlik ve tehlikeyle karşı karşıya.” Diyerek halkın içinde bulunduğu kötü vaziyeti böyle değerlendirdi.

YOKSUL HALK, RANT’A KURBAN EDİLİYOR..!

Zekeriya Tuncay, Kanal İstanbul Projesine ilişkin “Şimdi ne değişti derseniz cevabı çok basit, Orta bölge’nin ortasından geçecek olan KANAL İSTANBUL. İktidarın projelendirdiği ve planlara işlettiği Kanal İstanbul projesi nedeniyle buralar “boğaz” oluyor. Peki, diyelim ki buralar boğaz oluyor, 30-40 yıldır buraların kahrını çekenleri neden buradan uzaklaştırıyorlar. Halkımız bunu hak etmediği gibi bu gerçekleride görmesi gerekiyor. Buraları zenginlere peşkeş çekecekler ve yoksul halkı çeşitli imar oyunlarıyla buradan uzaklaştıracaklar. Sözlerini kullandı.

HALKIN TEK KURTULUŞU CHP’DİR

“Altınşehir, Şahintepe ve Bayramtepe’de yaşayan halkımız, yeni imar uygulamaları ve Kanal İstanbul projesi nedeniyle hayatlarının önemli bir bölümünü yaşadıkları, çoluk çocuklarını yetiştirip evlendirdikleri evlerini kaybetmekle karşı karşıyalar. Halkımız bu gerçeği bildiği için korku ve telaş içindedir. Diyen Tuncay, “İktidar yanlıları yani buraları yemek için hazır bekleyen “ kan emicilerin” adamları mahallelerde insanlara korku salarak” arsalarınızı değerinde verip çıkmazsanız devlet kamulaştıracak ve evlerinizden de olacaksınız” diyerek korku salmaktadırlar. Tam anlamıyla böyle olmasada, şu bir gerçek ki, TOKİ kanalıyla bölgenin tamamı yeni imar uygulamasına alındı ve güçleri yettikçe insanları çıkarıp gökdelenler veya villalar yapacaklar. İşte buna dur demek için halkımızın tek kurtuluşu CHP’dir ve halk da bunun farkında” şeklinde konuştu.

KARS, ARDAHAN VE IĞDIRLILARDAN YOĞUN İLGİ

Zekeriya Tuncay, Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan ( A. Akmugan’da Iğdır’lı)ile katıldığı hemşeri toplantılarında kendisine ve Başkan adayı Akmugan’a gösterilen yakın ilgiden oldukça memnun olduğunu söyledi. Aday olmam konusunda hemşerilerimden büyük bir talep geldi ve bende bu talebe cevap verdim diyen Tuncay, Başakşehir’de hatırı sayılır bir nüfusa ve oya sahip olmamıza rağmen yıllardır temsil noktasında sıkıntılar vardı. Bu seçim çok şükür bunu yıktık ve söz konusu üç ilimiz CHP çatısı altında yeterince temsil edilmektedir” dedi

Editör: Haber Merkezi