CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı 37. Olağan Kongresini Eyüp Belediyesi Nikah Ve Kültür Merkezi’nde yaptı. Divan başkanlığını İnan Çeliker’in yaptığı kongrede ilçe başkanı seçimi yapıldı. Kongrede CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe’de yer aldı. 3 adayın katıldığı seçim sonucunda Doğan Sarıtaş 157 oy olarak CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı seçildi. Diğer adaylardan Saim Diken 150, Ali Ekber Cömert ise 93 oy aldı.



 

‘’İTAAT ETMEK YERİNE BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRİRİZ’’

Dünyada demokrasinin gerilediği noktada Türkiye de çok farklı düşüncede ki insanların bir araya geldiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre, ‘’ Birlik olup, başarılı olduk. Biz kuralları olan, demokratik işleyişi içerisinde sürdürebilen bir partiyiz. İktidar partisine baktığınız zaman onların kongresinde burada olduğu gibi siyasi tartışmalar yoktur. Bu bizim en büyük gücümüzdür. Bizi biz yapan değerlerin başında gelir. Çünkü biz demokrasiye inanan insanlarız.  İtaat etmek  yerine birbirimizi eleştirir, daha iyi bir noktaya getirmek adına çalışmalar yaparız’’ dedi.

 



 

‘’İSTANBUL'DA İKTİDAR OLDUK, SIRA TÜRKİYE’DE’’

Parlamenter rejimden vazgeçilip, tek adamlık rejimine geçiş sürecini değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘’ Tek adamlık rejimi Türkiye’de adım adım inşa ediliyor. Bu rejim demokrasi, adalet ve özgürlüğe karşıdır. İşte bu noktada iyiki Cumhuriyet Halk Partisi var. Çünkü yurttaşlarımız da geleceğe dair bir umut varsa, bundan 100 yıl önce Anadolu’da emperyalizme karşı mücadele eden ruhun bulunduğu, kurtuluş savaşının gerçekleştirilmesinde önemli rol oynayan dönemin milletvekilllerinin verdiği güç ile birlikte CHP’nin olmasıdır. İstanbul'da iktidar olduk, şimdi sırada Türkiye’de’’ diye konuştu.

 



 

‘’SEÇİME HER DAİM HAZIR OLACAĞIZ’’

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığının yeni ilçe başkanı olan Doğan Sarıtaş yaptığı konuşmasında, ‘’Birçok engellere ve umutsuzluğa rağmen hak, hukuk adalet diyerek çıktığımız bu yolda 25 yıl sonra İstanbul’da iktidar olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bunu hep beraber başardık. Bununla birlikte Eyüpsultan’da belediye başkanlığını çok az fark ile kaybetmenin üzüntüsünü de yaşadık. Bizim bir kez daha kaybetmeye lüksümüz yok. Yarından itibaren Eyüpsultan’da her daim seçime hazır bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız’’ diye söyledi.

 



 

EYÜPSULTANLILAR 6 ÖNEMLİ KONUDAN ŞİKAYETÇİ

Eyüpsultan’ın tüm sorunlarını bildiklerini ve bunların çözümü üzerine çalışmalarını yapacaklarını belirten Sarıtaş, ‘’An itibariyle Eyüpsultan’da yaşayıp, belediyeden memnun olmayan vatandaşın oranı yüzde 48. İşte biz yaptığımız incelemeler sonucunda Eyüpsultan halkının şikayetçi olduğu 6 önemli konuyu tespit ettik. Bunlar;  1-Ulaşım, trafik ve yollar, 2- İmar ve Tapu, 3- Otopark ve alt yapı, 4- çöpler ve temizlik, 5- yeşil alan ve çevre düzenlemesi, 6- sokak hayvanlarının bakımı. Saydığımız sadece bu 6 madde üzerinden Eyüpsultan’da şikayetçi olan vatandaşın oranı ise yüzde 76. İlçesinin sorunlarını bilen ve bunların çözümünü üretecek bilgiye sahibiz. Meclis üyelerimiz ile birlikte, hep birlikte çalışarak biz olacağız. Biz olursakta başaracağız. Ayrıca artık örgüt toplantısı için kimse tarih sormayacak. Yapılan eleştiriler bir kulaktan girip, diğerinden çıkmayacak ve her ayın son haftası örgüt toplantısı yapılacak’’ dedi.
 

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM




Editör: Haber Merkezi