Ülkenin AKP iktidarı tarafından siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda büyük bir felakete doğru sürüklendiği, komşu ülkelerle ilişkilerin hızla bozulduğu, yurttaşlar arasındaki sevgi ve dayanışma duygularının tahrip edildiği bir dönemde seçim sürecine gidildiğini söyleyen Disanlı, “2019 yerel seçimlerini, 24 Haziran seçimlerinin olumsuz sonuçlarını bertaraf etmek, yeniden ayağa kalkmak için bir fırsat ve başlangıç olarak değerlendiriyorum. Bu seçimlerde partimizin başarısı 17 yıllık AKP saltanatının yıkılmasını hızlandıracaktır. CHP gelecek, haramilerin saltanatı bitecek” diyerek, hazırladığı sunum dosyası ile düşüncelerini ve projelerini anlattı.

Çok sayıda katılımcının olduğu toplantıya, Mali Müşavirler Odası temsilcilerinin katılımının yoğunluğu dikkat çekerken, mevcut Belediye Başkanı ve yeni dönem aday adayı Bülent Kerimoğlu da katıldı.

EĞİLİM YOKLAMASINDAN YANAYIM

Yerel seçimler sürecinde eğilim yoklaması yapılması ve sonuçlarına uyulması gerektiğine, mevcut belediye başkanları için de hizmetleri açısından kamuoyu yoklaması yapılması gerektiğine inandığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ziya Disanlı, konuşmasına şöyle devam etti.

“Eğilim yoklaması yapılmaması, genel merkez yöneticilerinin bu konuyla ilgili yoğun olarak rahatsız edilmelerine ve partimizin dışa dönük çalışmalarının engellenmesine neden olacaktır. Bu hatalara düşmediğimiz ölçüde partimiz tarihsel fırsatı değerlendirmiş olacaktır. İlçe, İl ve Genel Merkez yöneticilerimizi seçen üyelerimiz, yerel yöneticilerini seçme hakkını kullandıklarında, seçecekleri adayların ve partimizin başarısı için büyük özveriyle çalışacaklardır”

KATILIMCI YEREL DEMOKRASİ VE KATILIMCI BÜTÇE

“Katılımcı yerel demokrasi” ve “Katılımcı Bütçe” modeli ile tüm sorunları aşacaklarına inandığını belirten Disanlı, katılımcılık projelerinin dünyanın pek çok ülkesinde uygulandığını ve ülkemizde de başarılı uygulama örnekleri olduğunu söyledi. “Gücümüzü Bakırköylülerden, Bakırköy’ün cesur kadınlarından, yürekli ve akıllı gençlerinden, meslek örgütlerinden, demokratik kitle örgütlerinden ve muhtarlardan alıyoruz” diyerek devam etti.

HEP BERABER DİRENECEĞİZ

Yenimahalle Doğumevi Hastane arazisi ve Bakırköy sahilleri için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çok mücadele ettiklerini, belediye olarak dolgu izinleri, ruhsatlanma aşamalarında gerekli engellemeleri yapamadıklarını, yasal ve hukuksal mücadelede Bakırköy Kent Savunması ve bileşenlerinin direnişine rağmen yeterli olamadıklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Disanlı, “Ancak, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin, sahildeki Baruthane arazisinin, Florya Atatürk Ormanlarının betonlaştırılmasını, Yeşilyurt sahiline bir gökdelen daha yapılmasını, Ataköy Emlak Bankası Spor Tesisleri yerine İmam Hatip yapılmasını nasıl engellediysek, bundan sonra da tüm Bakırköylüleri mücadele sürecine katarak, dayanışmamızı büyüterek;  Atatürk Hava Limanı arazisinin, Florya GS Tesisleri yanındaki arazi, Florya Kaşıbeyaz kısmının ticari alanına dönüştürme ve betonlaştırılma girişimlerine da izin vermeyeceğiz. Hep beraber Bakırköy’ümüze sahip çıkarak direneceğiz” dedi.

“Direnenler, korkmamayı öğrendiler. Bakırköy için alınacak tüm karar ve uygulama süreçlerine Bakırköylüleri katarak başarılı olacağız. Bakırköy’ün ve İstanbul’un yağmalanmaması için birlikte yüreğimizi ortaya koyacağız”

BAKIRKÖY İÇİN YEREL YÖNETİM MODELİ

Bakırköy için projelendirdiği katılımcı belediyecilik ilkesinden de bahseden Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ziya Disanlı,

  • İlçe bazında alınacak kararlarda doğrudan halkın görüşü, gerektiğinde mahalle veya ilçe bazında yapılacak oylama sonucunun esas alınacak.
  • Belediye desteği ile oluşturulacak komisyonlarda, teknik ayrıntılar halk tarafından tartışılarak, incelemeler yapılacak ve öncelikler belirlenecek.                                         
  • Oluşturulacak Katılımcı Bütçe Konseyine Muhtarlar, Meslek Örgütleri, Belediye Sendikası ve Demokratik Kitle Örgütleri temsilcileri de katılacak.
  • Bakırköylülerle birlikte Kent Vizyonu oluşturulacak, ortalama on yıllık bir süre esasına

göre hazırlanacaktır.

  • Yerel yönetimde hizmetlerin devamlılığı esas alınarak, her dönem vizyon bütünselliği içerisinde uygulamalar sürdürülecektir.

                                                                                                         

  • Katılımcı Bütçe ise Bakırköylülerin istekleri doğrultusunda; 10 yıllık vizyona uygun olarak hazırlanacaktır.

                                  

  • Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik İlkesi doğrultusunda tüm faaliyetler, gelirler ve harcamalar belirli periyotlarla tüm Bakırköylülerin bilgisine sunulacak. Hesaplar Bağımsız Denetim Kuruluşlarına denetlettirilecektir. Halka açıklayıcı bilgiler verilecek, soruları yanıtlanacak, eleştiri ve önerileri dikkate alınacaktır              

                                                                      

  • Hazırlanacak bütçe herkes tarafından kolayca anlaşılabilecek, bütçe toplantıları halka açık olacak.                                                                     

  • Halk için yapılan bütçe değil, halk tarafından yapılan bütçe uygulamasına geçilecektir. Katılımcı Bütçe uygulamamızın ülkemizde örnek model olarak yaygınlaşması, demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlayacaktır.   

                                                                                                         

  • Bizim belediyelerimizde asla ‘Bankamatik’ elaman çalıştırılmaz, biz de çalıştırmayacağız.      

ADAY VE KADRO KRİTERLERİMİZ                                                                                                                                                        

* Adaylar Bakırköy'ün fiziki, beşeri, ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını bilmelidirler. Meclis üyeleri dahil Adaylar kesinlikle Bakırköylü olmalıdır. 

* Genel ve Yerel görevlerde veya adaylık sürecinde denenmiş ve yıpranmış adaylar tercih edilmemelidir.           

* Flaş adaylar yerine uzmanlık, partililik ve yeterlilik gibi özelliklere pirim verilmelidir.   

* Adaylar, birilerinin adamı olmamalı, partisine ve halka hesap verebilecek, kararları Bakırköy halkı ile alacak, şeffaf ve katılımcı belediyecilik modelini içselleştirmiş olmalıdır.

* Adayların, temsil, yönetim, iletişim yetenekleri üst düzeyde olmalıdır.                            

Aday ve kadro kriterlerini sıralayan Ziya Disanlı, “Saydığım bu kriterlere uyduğumu düşünerek aday adayı olmaya karar verdim. Partimin politikaları ve örgütümün disiplinine uygun olarak, tüm Bakırköylülerle birlikte partim ve şahsım adına bu modeli hayata geçirmeyi hedefliyorum. Partimdeki hiyerarşiyi çok iyi bilen biri olarak asla ben ve çalışma arkadaşlarım hiçbir zaman makamdan aldığımız gücü İlçe Yönetimlerine müdahale aracı olarak kullanmayacağız” dedi.

Ziya Disanlı Kimdir?

Mali Müşavir - Eğitimci

Ekim-2018

Eğitim ve Mesleki Çalışmaları

*1978 senesinde Marmara Üniversitesi -İktisadi İdari Bilimler Fakültesi-İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

*1974 -1983 seneleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda ve bir Devlet Bankasında Muhasebeci olarak görev yaptı.

*1978-2001 seneleri arasında Serbest Mali Müşavirlik Ofisinde Bakırköy ve çevre ilçelerde yüzlerce şirketin Mali Müşavirliğini yaptı. Halen Serbest Mali Müşavirlik yapmakta.

*2000-2007 senelerinde Öztelkum Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi.

*2007-2014 senelerinde kuruculuğunu yaptığı Bakırköy Kavram Akademi Eğitim Kurumlarının Başkanlığı yanı sıra Eğitmen olarak görev yaptı.

                      

Siyasi-Sosyal Özgeçmişi

*1985 ve 1991 yılları arasında Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Genel Başkanlığı.      

(Genel Başkanlığım döneminde mevcut 10 Şube, Türkiye’nin birçok ilinde 79 şubeye ulaştırılmıştır)

* 1989 yılında, Mali Müşavirlik Meslek Yasası ile ilgili olarak T.B.M.M. Adalet, Plan ve Bütçe Komisyonlarında 79 şubede örgütlenmiş Mali Müşavirler Birliği Genel Başkanlığı’nı yaptı.

*1990 - 1991 senelerinde (TÜRMOB-Mali Müşavirler Odalar Birliği) Kurucu Genel Başkan Yardımcılığı.

*1987 yılından itibaren kesintisiz SHP-CHP üyeliği

*1995 -1996 CHP İstanbul İl Saymanlığı.

*1999 Yerel Seçimler-CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı(Önseçim ile seçildi)

*2011 yılında CHP İstanbul İl Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı

*SODEV(Sosyal Demokrasi Vakfı ) Kurucu üyeliği, Denetim Kurulu Başkanlığı (4 Yıl)

*Birkaç dönem; CHP İstanbul İl Delegesi ve Kurultay delegesi olarak görev yaptı.

*Rumeliler Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Rumeli Türkleri Derneği üyeliği

Esenyurt, Esenevler Kooperatifler Birliği (76 kooperatif) Denetim Kurulu Başkanlığı

Çağdaş Muhasebeciler Vakfı Kurucu Başkan Yardımcılığı,

Lise Mezunlar Derneği Başkanlığı, Halkevi Yöneticiliği gibi daha birçok Demokratik Kitle Örgütünde görevli.

 

Bakırköy ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkileri:

* Merkezi Bakırköy’de bulunan 40 Yıllık Eğitim Kurumu olan, Kavram Akademi Eğitim Kurumları'nın Başkanı ve Eğitmeni olarak görev yaptı. Bakırköy’de ailesine ait Eğitim Kurumunda, eşi ile birlikte 6 yılda yaklaşık 5000 kursiyere kariyer eğitim desteği vererek, kariyer koçluğu yaptı.

* 28 yıldır üyesi olduğu Bakırköy Yeşilyurt Spor Kulübü'nde, 4 sene İşletmelerden Sorumlu Asbaşkanlık ve 2 sene Denetim Kurulu Başkanlığı,

* Bakırköy’de merkezi bulunan birçok Sivil Toplum Örgütü ve Muhtarlıklar ile uzun yıllardan bu yana yoğun ilişkilerini sürdürmekte.

* Halen, Bakırköy ilçesinde BİAD (Bakırköy İşadamları Derneği), Bakırköy Bizim Rumeli Derneği,

* Bakırköy-Yeşilköy Güzelleştirme Derneği, Bakırköy Mali Müşavirler Odası Temsilciliği, Floder (Florya Ormanları Koruma Derneği) üyelik görevlerini sürdürmekte.

* Bakırköy Kent Savunması kurucu üyesi olarak, halen Yürütme Kurulu’nda görev yapmakta.

Evli, 3 çocuk babası olan Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Ziya Disanlı, 1980 beri ailesiyle birlikte Bakırköy’de ikamet ediyor ve kendilerini “Gerçek bir Bakırköy Sevdalısıyız” diyerek tanımlıyor. Orta derecede İngilizce ve Makedonca biliyor.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

  

Editör: Haber Merkezi