CHP İstanbul il Başkanlığı tarafından yapılan araştırma sonuçları doğrultusunda toplumun İstanbul Sözleşmesi konusunda daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini tespit ettiklerini ve bu doğrultuda 39 ilçede eş zamanlı hazırlanan broşürlerin dağıtılacağını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişhane Meydan’da gerçekleştirdiği basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik her türlü şiddete karşı uluslararası nitelikte kanuni bir belge olduğu ifade etti.

İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından oluşturulan yaklaşık 250 kişiden oluşan bir ekibin, “İstanbul Sözleşmesi Nedir? Bana Sor” yazılı t-shirtlerle kent meydanlarında vatandaşın sözleşmeyle ilgili sorularına yanıt vereceğini ve bilgilendirmelerde bulunacağını dile getiren Kaftancıoğlu ‘Partili arkadaşlarımız, gençlerimiz ve İstanbul Kadın Kolları ise 39 ilçede ev ev dolaşarak İstanbullu kadınlara İstanbul Sözleşmesi’ni anlatacak; pazar yerlerinin girişinde kurulacak stantlarda kadınların sorularına yanıt verecek’ dedi.

‘İstanbul Sözleşmesi’ni AK Parti, CHP, MHP ve BDP onayladı’

Ülkemizde neredeyse haftada bir kadının, uygulanan şiddetle hayatını kaybettiğini dile getiren Kaftancıoğlu, ‘İşte tam bu nedenle kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini amaçlayan ve ülkemizde kanun niteliğinde olan uluslararası hukuki bir belge olan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyoruz. Sözleşmenin resmi adı, ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi’dir.’ İstanbul Sözleşmesi 24 Kasımm 2011 tarihinde TBMM’De görüşülerek AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin oybirliğiyle onaylanmış, 1 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir’ diye konuştu. 

‘Broşürlerde İstanbul Sözleşmesi’nin tanımı ve amacı ve nasıl uygulanacağı anlatıldı’

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından kampanyada görev alacak parti üyeleri için online eğitim toplantıları da gerçekleştirildi. İstanbul’da milyonlarca vatandaşa dağıtılmak üzere hazırlanan broşürlerde ise İstanbul Sözleşmesi’nin tanımı, amaçları, ne işe yarayacağı, nasıl uygulanacağı, sözleşmeyle ilgili doğru bilinen yanlışlar, kadına yönelik şiddet türleri, Türkiye’de kadınların sosyo-ekonomik durumu ve kadına yönelik şiddet olaylarına ilişkin istatistiki bilgilere yer verildi.

Fidan UĞUR- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi