22 Aralık Pazar günü yapılacak 12. Olağan kongre için CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Kasım İvgen, ilçe binasında örgüt üyeleriyle bir araya geldi.

Mevcut İlçe Başkanı ve adayı Turgay Özcan’ın başarılar dileyerek karşıladığı Kasım İvgen, “Kim kazanırsa kazansın ilçe başkanımız odur ve sonuna kadar yanındayız” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Yüzyıla yakın bir süredir var olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir parti olan CHP’de olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen İvgen, CHP’nin iktidar olması için çalışmalarına hız katmak zorunda olduklarını, mahalle mahalle, sokak sokak, pazarda, manavda iç içe olmaları gerektiğini söyledi.

GELECEK KONGREDE ÇARŞAF LİSTE OLACAK

Kongrelerin ilk ayağı olan mahalle delege seçimlerinde sadece Küçükçekmece’de değil, tüm ilçelerde liste renkleriyle partililerin ayrıştığını, eğer başkan seçilirse gelecek kongreye çarşaf listeyle gideceğini söyleyen İvgen, önemli açıklamalarda bulundu.

Küçükçekmece de  “ Böyle geldi, böyle bitti” türküsünü söylemek istemediklerini söyleyerek konuşmasını sürdüren İlçe Başkan Adayı Kasım İvgen şöyle devam etti.

“İlçe Başkanın öyle devasa projeleri olmaz. İlçe Başkanı en büyük örgüttür, yeri de sokaklardır. İlçe Başkanı Kadın Kollarıyla, Gençlik Kollarıyla sokaklarda olmalıdır. Öyle bir organize olmalıdır ki, iki kardeşin anlaşamadığı bu dönemde, diğer partiler destek vermese bile halkın oluruyla CHP iktidar olmalıdır.

Öncelikle gençlikten ilham alacağız. Sözüm söz, gençlerin fikirlerini asla yabana atmayacağız. 21 mahallesi olan Küçükçekmece’mizde iki sene süren ilçe başkanlığı döneminde, bin tane gence ulaşarak organize olmak ve bu gençleri kampa alarak eğitim vermek çok mu zor? Onların fikirlerini ilçeye yansıtarak süzgeçten geçirerek belediyemize sunsak fena mı olur?

BİZİ GELECEĞE TAŞIYACAKLAR, GENÇLERDİR

Gençler bizim geleceğimiz diyoruz ama yanlış bir şey yapıyoruz. Ben bu sözleri bugün ki yönetim için değil, genel anlamda herkes için söylüyorum. ‘Cumhuriyet Halk Partiliyiz, sosyal demokratız, solcuyuz’ diyoruz ama daha gençler bizim yanımıza geldiğinde biat ettirmeye ya da bizi dinlemeye zorluyoruz. Lütfen bunu yapmayalım ve gerçekten onların fikirlerini de alarak hareket edelim.

‘Bizi geleceğe taşıyacak olanlar gençlerdir’ diyoruz ama onlara bir türlü yol açmıyoruz. Yirmi yaşındaki bir gencin on sene önünü açmazsak, otuz yaşında gençlik kotasından çıkıyor. Seksen yaşına kadar siyasette kalınırsa, bu gençler ne zaman kendilerine yer bulacak? Sözüm söz, gençlerle ve kadınlarımızla öyle bir örgütleneceğiz ki her kesin fikrine ve düşüncesine saygımız olacak. Söylediklerimin birisini yapmazsam huzurunuza çıkıp özür dileyeceğim.

DELEGE DEMEK, İLÇE BAŞKANINI DENETLEYEN DEMEKTİR

İçinizde delege arkadaşlarımız var. Delege arkadaşlarıma soruyorum. Mahallelerimizde komşumuzu, arkadaşımızı memnun edebiliyor muyuz?  Delege olduktan sonra ne yapıyoruz. Kongrede oy kullanıyoruz sonrasında arayan soran yok.  Benim şöyle bir fikrim var. İlçe başkanı olursam dört yüz delegeyle buluşacağız. Dört yüz delegeye onların yetkilerini anlatacağız. Çünkü delege demek Küçükçekmece’nin sibobu demek, tamponu demek. Delege demek, ilçe başkanını denetleyen kurum demektir. Yok öyle yukarıdan görevden almalar. Atı alanın Üsküdar’ı geçmesine izin vermeden, delege olmanın ilçe başkanını denetleme yetkisi olma anlamına geldiğini anlatacağız. Delegenin ilçe başkanını devamlı denetleme yetkisinin olduğunu tek, tek anlatacağız.

Başkan olursa tüm delegelerden üye yapmasını isteyeceğim ve kimse benim üyem onun üyesi demeden, Küçükçekmece’de demokrasi hareketini hayata geçireceğiz. Eğer bunu hayata geçirmezsek sevgili arkadaşlarım, dikkat edin gittikçe dağılıyoruz. Artık buna çözüm getirmek durumundayız.

BU ÜLKENİN CHP’YE İHTİYACI VAR

Türkiye’nin ne halde olduğunu size anlatmama gerek yok. Çünkü biraz ekonomisinden, biraz siyasetten, biraz adaletinden anlayan kişi ülkemizin gittikçe kötüye gittiğini görür. İşte bu yüzden bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisine ve sizlere ihtiyacı var. Bir çınarın damarları olmazsa küçük bir rüzgâr da o çınar yıkılır. Kimse kusura bakmasın, o çınarın damarları sizsiniz, yani örgüttür.

Gelin hep birlikte Küçükçekmece’den öyle bir meşale yakalım ki genciyle, kadınıyla, yaşlısıyla çocuğuyla bütün İstanbul’la örnek olsun. Benim için önemli olan şey, sizlerin nasıl bir ilçe hayal ettiğiniz!

İlçe yönetimine girmek isteyenlere de seslenen CHP Küçükçekmece İlçe Başkan Adayı Kasım İvgen,  “Öncelikle kılığımıza kıyafetimize dikkat edeceğiz.  800 bin nüfuslu bir ilçenin ilçe başkanı oluyoruz. Her zaman, her yerde oturmalarımıza kalkmalarımıza, giyimimize dikkat edeceğiz. Bunu kesinlikle yapmak zorundayız. Mahalle birimlerini ve başkanlarını belirleme kesinlikle kısa ya da uzun vadede eğitimden geçirilerek olmalıdır. Çünkü onlar bizim aynamız. Mahallerin de halkla her zaman esnafıyla, işçisiyle yüz yüze olan onlardır. Aynı dili konuşmamız için eğitim şart.

YÜZ YILLIK PARTİMİZİ, YÜZYILLARCA YAŞATACAĞIZ

Belediye Başkanı Kemal Çebi ile de konuştuğunu, ilçe bakanlığı konusunda tarafsızlığını kendisine deklare ettiğini söyleyen İvgen, “Partimizin iktidara gelmesinde emeği olan, İl ve ilçe başkanımıza, Belediye ve İBB Başkanımıza ve de Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerde ülkede iktidar olmak için çalışacağız ve belediye meclis üyelerimizle birlikte başkanımızın yanında olacağız. Örgütün görevi bir dahaki seçimde CHP’nin iktidarının devamını sağlamaktır” dedi.

Yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ni yüzyıllarca yaşatmak zorunda olduklarını söyleyerek konuşmasına son veren CHP Küçükçekmece İlçe Başkan Adayı Kasım İvgen, “Kim başkan olursa olsun, fikirlerimizle, önerilerimizle, emeğimizle yanında yer alacak, hep birlikte iktidar için çalışacağız” diyerek konuşasına son verdi.

KASIM İVGEN KİMDİR?

1964 Tokat Zile doğumlu olan Kasım İvgen, ilkokul eğitiminden sonra İstanbul’a yerleşerek kalan eğitim hayatına burada devam etti. Arel Üniversitesi Dış Ticaret bölümünden mezun olduktan sonra, ikinci üniversite olarak Uluslararası İlişkiler bölümünü de başarıyla tamamlayan İvgen, 1988-2000 yılları arasında yaşamına İsviçre’de devam etti. İsviçre’de yaşadığı dönemde dil eğitimini tamamlayan İvgen, aktif siyaset hayatına ilk olarak İsviçre Sosyal Demokrat Parti’de görev alarak başladı. 2000 yılında memleketi Türkiye’ye dönerek, tekstil, baskı kimya işletmeciliği ve organik tekstil boya bayiliği gibi pek çok alanda hizmet veren ve hali hazırda iş hayatına ihracat sektöründe devam eden Kasım İvgen, ülkesine döndükten sonra iş hayatının yanı sıra, aktif siyaset hayatına da Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam etti.

2007 yılında hayatını Diş Hekimi Aynur İvgen ile birleştiren Kasım İvgen iki çocuk babasıdır.

2012-2016 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. O dönemlerde, Küçükçekmece İkitelli Platformu’nu kurduğunu söyleyen İvgen, halen kurucu üyeliğinin yanı sıra başkanlığını da yaptığı İkitelli Platformu’nda, ilçede yaşayan Giresun, Samsun, Ordu, Sinop, Doğu ve Güneydoğulu mahalleli hemşerileriyle bir araya gelerek yerelde yaşadıkları sorunlara sahip çıkmaya, ortak akılla çözümler üretilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. 2015 yılı Genel Seçimlerinde ön seçime girerek milletvekilliği adaylığına talip olan Kasım İvgen, halen pek çok sivil toplum kuruluşunda görev almanın dışında Ali Hoca Köyü Derneği Kuruculuğu, İkitelli Platformu Kurucu Üyesi ve Başkanlığı, İkitelli Cemevi Derneği Kurucu Başkanlığı, Silivri’yi Güzelleştirme Derneği Kurucu Başkanlığı, Eğitim-Kültür ve Kadını Güçlendirme Derneği Kurucu Üyesi gibi aktif görevlerine devam etmekte

Selvi Sarıtaç / Sümeyra Duğan/ Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi