Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Taksim’de bulunan Atatürk Anıtı’na CHP İstanbul İl Başkanlığı ve CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı iki çelenk bıraktı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan ve CHP İl Sekreteri Hakkı Sağlam yaptılar.  


Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasinin öncüsü bir parti olduğunu belirten Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; CHP; 9 Eylül 1923’te kuruluştan, kuruluşa, aydınlanmaya ve tartışmasız liderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kuruldu. CHP,  Anadolu Müdafa-i Hukuk demekti. 19 Mayıs’ta Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta, Ankara’da şekillenen bağımsızlık haykırışıdır.



CHP Kuvay-i Milliye’dir. CHP, 30 Ağustos’ta emperyalist işgale karşı şaha kalkan Anadolu’nun vatan sevgisiydi. CHP kurtuluştan, kuruluşa aydınlanmaya devrimlerin öncüsüdür. CHP, yolu izi olmayan köylerden bilim adamları, sanatçılar, öğretmenler çıkaran Köy Enstitüleridir. CHP, çorak Anadolu topraklarında yoksullu alıp yere çalacak fabrikalardır.



CHP, yok sayılan kadının hak ettiği yere gelmesidir. CHP, mesele vatan olunca bir adım öne çıkandır. CHP, eğer bir bedel ödenecekse ben o bedeli ödemeye hazırım diyebilmektir. CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ten bu güne aydınlanmanın bağımsızlığın, demokrasinin öncüsü ve savunucusu olan CHP bundan sonrada kurucu iradeden aldığı güç, 94 yıllık birikimiyle Cumhuriyetin, devrimlerin, demokrasinin ve barışın yılmaz savunucusu olarak kalacaktır. Her darbe döneminde milletvekilleri tutuklanan, soruşturmalara uğrayan, bedel ödeyen ama asla ödün vermeyen bir anlayıştır CHP.
Daha sonra CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam da bir konuşma yaparak, ‘CHP’nin 94. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız. Ülkemizi kuran CHP bugün ülkemizin içinde bulunduğu içerden ve dışarıdan emperyal güçlerin saldırılarıyla karşı karşıyadır. Ama halkımız şunu iyi bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece bizler ve halkımız olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Elbette bu tür çalkantılar zaman zaman bizim istemimiz dışında oluşmaktadır. Ama 1919’da Samsun’a çıkan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı yaktığı meşale bugün Taksim’de yanmaya devam ediyor. En kısa sürede halkın iktidarını kurmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.
Törene, CHP İl Sekreteri Hakkı Sağlam, CHP İl Başkan Yardımcıları Mehmet Arslan, Muharrem Çatalkaya, Muhterem Aktaş, CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Siyasetçi Mustafa Sarıgül, CHP Beyoğlu ilçe Başkanı Bekir Özcan, Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek, Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik, Meclis Üyeleri Bayram Özata, Sabri Topuz, CHP Beyoğlu önceki dönem ilçe başkanları Muharrem Bulut, İnan Güney, ilçe yöneticileri, CHP Beyoğlu Kadın Kolları Başkanı Reyhan Meral ile çok sayıda partili katıldı.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM
 

Editör: Haber Merkezi