CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen çeşitli programlara katılıp, referandum süreci öncesi bazı sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, akşam da Sarıyer’de İstanbul 2. Genişletilmiş Bölge Toplantısı’na katıldı.



TİM Maslak Show Center’de basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ev sahipliği yaparken, gelenlerin fazlalığı nedeniyle çok sayıda kişi konuşmaları fuayedeki TV ekranından izledi. CHP’nin önde gelen isimlerinin de katıldığı toplantıdada, referandum sürecinde yürütülecek çalışmalar konuşuldu. CHP İl Başkanı Cemal Canpolat yaptığı konuşmada CHP’nin İstanbul’un tamamında referanduma hazır olduğunu, sokak sokak, ev ev çalışacak ekiplerin oluşturulduğunu belirterek, salondaki katılımcılardan referandumda ‘Hayır’ çıkarmak için söz aldı. Canpolat’tan sonra kürsüye CHP Genel Başkanı Kamal Kılıçdaroğlu geldi.
Yaptığı konuşmada, Türkiye’nin umudunun Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu bir kurtuluş mücadelesi, yapacağınız her çalışma bu mücadeleye bir katkı olacak. Türk Bayraklarınız ile çalışma alanlarını doldurun, halka yapılmak istenen değişikliğin ülkeye neler getireceğini anlatın. Halkın karşısına altı oklu bayraklarımızla çıkmayacağız, Türk Bayrağımızla çıkacağız. Demokrasi için, bayrağımız için, vatanımız için, çocuklarımız için, geleceğimiz için mücadele edeceğiz. Bu ülkeye sözümüz var. Bu ülkeye gerçek demokrasiyi getireceğiz. Hayır diyeceğiz, ülkeyi çok önemli bir eşikten çevireceğiz. Negatif kampanya yapmayacaksınız, pozitif bir dil kullanacaksınız. Ülkemize, milletimize huzuru biz getireceğiz. İyi çalışırsak sonuç alacağız. Bizim mücadelemiz milletin mücadelesidir.” Kent Yaşam 
 

Editör: Haber Merkezi