CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz önderliğinde değişik semtlerde günlük program uygulayan partililer, broşür dağıtmaktan, pankart asmaya, ev toplantılarından esnaf ziyartlerine kadar farklı propaganda şekilleriyle halka ulaşmaya ve etkilemeye çalışıyor.

Referandum çalışmasını, sakin, sessiz, rakibi karalama ve kötülemeden çok, seçmeni bilgilendirme ve aydınlatma yöntemiyle yürüten CHP’liler, bu kapsamda her siyasi görüşten kişilerle bir araya gelme imkanı buluyorlar.

Referandumun bir seçim olmadığını, ülke yönetim sisteminin nasıl olması yönündeki bir tercih olduğunu anlatan CHP örgütü, referanduma sunulan  Anayasa maddelerinin içeriğini de ayrıntılı olarak halka aktarıyorlar. Halkın referandumda neye ve niçin oy verdiğini bilmesi için bilgilendirme konusunu üzerinde önemle duran CHP örgütü, bunun için ev toplantıları ve yüzyüze görüşmelerinde aydınlatma yoluyla ikna tekniklerini de kullanıyorlar.

CHP’nin referandum çalışmasına katılan ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ve parti üyelerinin yanısıra gönüllü vatandaşlar da destek veriyor.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi