FATİH- CHP Fatih İlçe Başkanlığı’nın seçim çalışmalarına katılan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları, Sezgin Tanrıkulu, Gökan Zeybek, Yunus Emre, Derya Şentürk , Mehmet Diribaş, Adnan Ayber, Burak Kaan Yılmazsoy, Şeyma Dumrul, Bahattiin Turnalı, CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, CHP Fatih Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin, Meclis Üyeleri Coşkun Yeşilyurt, Hikmet Öz ve ilçe yöneticileri Fatih ilçesinde adeta çıkarma yaptılar. Partililer Şehiremini Saraymeydanı’nda buluşarak Kocamustafapaşa Meydanı’na kadar gerçekleştirdikleri yürüyüşte vatandaşlardan ‘Artık tamam’ sözü aldılar.

‘HALKIMIZ SANDIĞA GİTSİN, OYUNU KULLANSIN’

Yürüyüş sırasında, başlamasına 72 saat kalan seçimlerin nasıl geçeceğini sorduğumuz CHP İstanbul milletvekili adayları sorularımızı samimiyetle yanıtlarken vekil adayı Gökhan Zeybek, Millet İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu alacağını dile getirerek, “İki gün sonra Sayın İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağız. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız kararını vermiş. Esas çalışmamız Cumhurbaşkanlığımızı aldığımız gün yapacağız” dedi. Sezgin Tanrıkulu ise “Türkiye’nin her yerinde vatandaşlarımızın Sayın İnce’ye gösterdiği teveccühü herkes görüyor. Bu iş artık ‘Tamam’ diyoruz. Kararsızların sandığa gitme oranı çok yüksek olacak ve seçim büyük ihtimalle ikinci tura kalacak ve Sayın İnce, Cumhurbaşkanı olacak. İnsanlarımızdan tek ricamız sandığa gitsinler ve oylarını kullansınlar. Bu seçim demokrasi ve otokrasi arasında bir seçim olacak. Hiçbirimizin mazereti yok. Ülkemiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için gidelim oylarımızı kullanalım” dedi.

‘HERKES MUTLU BİR GÜNE UYANACAK’

CHP 2. Bölge Milletvekili adaylarından Mehmet Diribaş ise, “Cumhuriyet normal ayarlarına dönecek. Normalleşme süreci başlayacak. Bunun için yürüyoruz. Yeniden aydınlanmanın ışığı ülkemizin dört bir yanında yanacak. Baskı dönemi son bulacak, halkımız kendini özgürce ifade edebilecek. Sokakta, yaşamın ben varım diyecek vatandaşlarımız. Biz de CHP olarak artık ‘Tamam’ diyoruz” ifadelerini kullanırken, bir diğer vekil adayı Derya Şentürk ise, “Çok heyecanlı ve gururluyum. Çünkü 25 Haziran sabahı ülkemiz çok güzel günlere merhaba diyecek. Bunu da Cumhuriyet Halk Partisi ve Sayın İncenin öncülüğünde yapacak. Ben de bu ailenin bir ferdi olarak çok gururluyum. Seçim kampanyasının ilk gününe Fatih’de başladım. Her kesimden vatandaşlarımızla biraraya geldik. Sıkıntı yaşamadık. 25 Haziran’da hep beraber mutlu günlere merhaba demek için 24’ünde sandığa gidelim” şeklinde konuştu.

‘ARTIK TAMAM’

CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer’de yaptığı konuşmasında, “2. Bölge Milletvekillerimiz ile yürüyoruz. ‘Artık Tamam’ demek için yürüyoruz. Yalanlara, hırsızlıklara, yolsuzluklara artık ‘Tamam’ diyoruz. Fatih’te ‘Tamam’ diyecek. Biz buna inanıyoruz. Bundan sonra ülkemiz için de çok güzel olacak. Önce Sayın İnce’yle insanlarımız sosyal demokrat yönetimle tanışacak daha sonra yerel seçimlerde halkımız sosyal demokrat belediyecilikle buluşacak. Biz birbirimize kenetleneceğiz. Tüm Fatih halkımızı 24 Haziran’da sandığa gelere koyunu kullanmaya davet ediyorum” dedi.

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi