Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Bayır, hükümetin politikalarını eleştirdi. Ekonomiden teröre kadar birçok konuda hükümetin yanlış bir yol aldığını belirten Bayır, son günlerde gündemi meşgul eden Reza Zarrab’ın Amerika’da tutuklanması konusuna da değindi.



Amerikalı savcı Preet Bhara’nın, ‘’Paralelci’’ ilan edilmesiyle ilgili olarak, ‘’Kendi düşüncelerine ters düşen bütün kesimleri bir anda paralel ilan ediyorlar. Bu gidişle, sonunda herkes, paralelci olacak. Biz paralel oluruz. Ancak 2 duruma paralel oluruz. Birincisi; Cumhuriyet ve değerlerine paralel oluruz. İkincisi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e paralel oluruz. Peki gerçek paralelciler kim? Pkk ile masaya oturanlar, daha önce birlikte yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ortaklarını, şimdi ‘’Fetö’’ diye ilan edenler, yandaş medya gücünü oluşturanlardır. Paralelcinin kendisi, Akp’nin ta kendisidir.’’ dedi.



AYNI ÇATI ALTINDA BULUNMAKTAN DOLAYI UTANDIM
Karaman’da yaşanan cinsel istismar olayı ile ilgili de konuşan Bayır, ‘’Mecliste olayların araştırılması için, araştırma komisyonu teklifi verdik. O gün, sayısal üstünlüğümüzün olmasına rağmen tasarımız, meclis başkanının tutumu nedeniyle kabul edilmedi. Orada tasarıya hayır oyu verenlerle, aynı çatı altında bulunmaktan dolayı utandım. Vakıf yöneticilerinin Akp’ye olan yakınlığı, hükümet yetkililerinin vakıfa toz kondurmamasına sebep oluyor. Ensar vakfında yaşanan utanç olaylarının üstünü kapatamazsınız. Buradan söz veriyorum. Günü geldiğinde biz bu yaşanan olumsuzlukların, üstü kapatılmaya çalışılan tüm olumsuz olayların hesabını soracağız.
Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi