Zeytinburnu Belediye Meclisi şubat ayı toplantısında Sümer Mahallesi’ne ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı değişikliği teklifi, AK Partili meclis üyeleri ve CHP’li meclis üyesi İlkay Biber’in ‘evet’ oyu ile geçti.

CHP RET VERECEĞİNİ AÇIKLADI

Teklifin görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan CHP Gurup Başkanı H. Hüseyin Üsküdar, “Sümer Mahallesi dönüşümü, baştan sona rantsal ve kişisel hesap yapılmadan olsaydı bin kere biterdi. Yine arka planda rant olduğunu düşündüğümüz için ret veriyoruz” dedi.

BİBER ‘EVET’ DEDİ

Görüşmenin tamamlanmasının ardından yapılan oylamada CHP gurubu ret verirken, CHP’li İlkay Biber, çocukluğunu geçirdiği Sümer Mahallesi’nde yıllardır mücadele verdiğini anlattıktan sonra, “O mahallenin rantını bir tek mahalleli yiyemedi. Ben mücadelemi orada yaşayan ve kendilerini temsil etmem için beni seçip meclise yollayan vatandaş adına yapıyorum” diyerek, oyunun ‘evet’ olduğunu açıkladı.



DİSİPLİNE VERİLECEK

CHP Gurup Başkanı H. Hüseyin Üsküdar, AK Parti’ye destek veren İlkay Biber’i gurup kararına uymadığı gerekçesiyle, ‘Partiden ihraç’ talebi ile disipline vereceklerini açıkladı.

BİBER: HALKIM İÇİN YAPTIM

‘Evet’ deme gerekçesiyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan CHP'li Meclis Üyesi İlkay Biber, “Ben siyaseti AK Parti'nin her dediğine ‘hayır’ demek için değil, mahallelimin hakkını korumak için yapıyorum. Beni meclis üyesi seçen ve destek veren mahalle halkıma onların yanında olacağıma söz verdim. Onların kararlarına sözcülük etmek adına buradayım” dedi.

Sümer Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların, mahallenin kentsel dönüşüme girdiği günden beri yine aynı ölçüde riskli binalara taşındığını belirten Biber, “Söz konusu dönüşüm alanında üç bina kalmış ve bin 250 daire sahbi var. Vatandaş bin lira kira yardımı alıyor ama Zeytinburnu’nda bin liraya kiralık ev yok. Dönüşüm alanı olduğu için vatandaş mecburiyetten evlerinden çıkarak, ilk buldukları daireye taşındılar. Dönüşüm alanında bulunan söz konusu üç bina yıkılmadan dönüşüm tamamlanamıyor. Vatandaşın elinde hangi katta oturacağının sözleşmesi dahi var. Bunu geciktirmenin anlamı yok. Vatandaşın çıkarları doğrultusunda karar almak üzere o mecliste bulunuyorum. Vatandaşın istediği şekilde düzenlenen plan değişikliğine nasıl ret veririm. Vatandaş bana ‘siz siyaset yapacaksınız diye ben neden kiralarda sürüneyim’ derse, ne diyeceğim?” şeklinde konuştu.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi