CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yanı sıra bazı ilçe yöneticilerinin katıldığı ziyaret, Bakırköy Kent Savunması Yürütme Kurulu Üyesi ve Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Fazlıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bakırköy Kent Savunması’nın yapısını kısaca anlatan Fazlıoğlu, Mimarlar Odası başta olmak üzere 80’e yakın bileşenle siyasi parti, STK'lar, demokratik kitle örgütleri, dernekler ve muhtarların da yer aldığı sivil bir platform gibi çalıştıklarını, esas olarak kentin ve kentsel çevrenin ranta ve yağmaya karşı korunmasını hedeflediklerini söyledi.

Öncesinde yapılan referandum seçimlerinde de, tek adam yönetimine karşı tavırlarının net olduğunu, hayır koordinasyonu kurarak bileşenleriyle birlikte çalışma yürüttüklerini söyleyen Bakırköy Kent Savunması Yürütme Kurulu Üyesi ve Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastane arazisinin imara açılmaması için yapılan çalışmaları, 30 bin imza toplayarak bakanlarla yaptıkları görüşmeleri ve planların iptal edilme sürecini CHP’li heyete anlattı.

Adalet Yürüyüşü sırasında  adalet talebinin yükselmesi için Bakırköy Kent Savunması olarak omuz verdiklerini söyleyerek konuşmasını sürdüren Fazlıoğlu, 31 Mart seçimlerinde ülkemiz demokrasisi adına büyük bir yanlışlık yapıldığını ve bu seçimde de ellerini taşın altına koymak için çalışmaya başladıklarını ifade etti. “16 yıldır ülkeyi yönetenler yeniden neler yapacağını anlatıyorlar. Artık bu iktidarın kulağını çekmenin yapmanın zamanı gelmiştir” dedi.

23 Haziran’da tekrarlanacak olan İBB seçimlerini bitmiş bir seçim olarak gördüklerini ve Ekrem İmamoğlu’nu başkan olarak gördüklerini belirten Mustafa Fazlıoğlu,  “İBB seçimlerini YSK’nın talimatla iptal ettiğini görüyoruz. Bu seçme ve seçilme hakkına da müdahaledir. Mazbataya el koymayı, halkın iradesine el koyma olarak görüyoruz. Hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde süren bu süreçte, İmamoğlu’nun yeniden başkan seçilmesi ve sandığa gitmeyenler için mücadelemizi sürdüreceğiz. İmamoğlu ile İstanbul kazanacak, Bakırköy kazanacak ve en önemlisi demokrasi kazanacak” diyerek konuşmasını tamamladı.

ASIM KÖKSAL MUŞ, “HAKİMLERDEN UYARI ALDIM”

Bakırköy Kent Savunması bileşenlerinden olan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, ilçelerinin demokrasi tercihinden yana şüpheleri olmadığını, mücadelelerinin ise sandığa gitmeyen seçmen olduğunu söyledi. Son zamanlarda, Botanik Park’ın E-5’e bakan kısmına Ekrem İmamoğlu afişlerini astıklarını ama kamu alanı olması nedeniyle hakimler tarafından reklam ve tanıtım amacı ile kullanma hakları olmadığı için uyarı aldıklarını ve bu yüzden afişleri kaldırmak zorunda bırakıldığını söyleyerek, bu konuda çok eleştiri aldığını ama işin gerçeğinin bilinmesini istediğini söyledi.

Bakırköy Kent Savunması ziyaretine gelen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bir nevi ev sahibi konumunda olduğunu söyleyerek, konuşma sırasını birlikte geldiği milletvekillerine bıraktı.

İSTANBUL’UN ARTIK YENİ BİR ANLAYIŞA İHTİYACI VAR

23 Haziran İstanbul seçim çalışmalarına destek vermek için gelen Muğla Milletvekili Suat Özcan, kentinin sorunlarıyla birlikte çözümlerini de ortaya koyan insanlarla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, yaptığı alan çalışmalarında İstanbul’un artık yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyulduğunu gözlemlediğini ifade etti.

16 yıllık iktidarın rantla ve talanla uğraşmaya başlayınca vatandaşını unuttuğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Özcan, “Vatandaş artık sosyal yardım adı altında yapılan yardımlarla da ikna olmayacağını söylüyor. Yakın, samimi, dürüst ve sorunlara katılımcı bir anlayışta olan Ekrem İmamoğlu’nun gelmesini istiyor. İnsanlar artık tek adam ve diktatörlükle sonuçlanacak uygulamalardan bıkmış. Ekonominin üretime değil, tüketime dayalı olmasından, dünyayla kavgalı ve güvenilir olmayan bir ülke konumuna gelmekten usanmış” dedi.

CHP BU SEÇİMDE OY ‘UNA SAİP ÇIKTI

23 Haziran seçimlerine kadar Bakırköy’de görevlendirilen ve günlük çalışmalarda aktif rol oynayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, öncelikle Bakırköy halkından gördüğü yakın ilgi ve samimiyetten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, katılımcılara ateş, su ve güven hikayesini anlattı. Ateşin ve suyun gitse bile geri geleceğini ama güvenin gidince gelmeyecek bir duygu olduğunun altını çizen Güzelmansur, “AK Parti’de işte tıpkı güven gibi bir kere gitti ve bir daha gelmeyecek” diyerek konuşmasına başladı.  

Seçimlerin iptal edilmesiyle ilgili ‘Oylar Çalındı’ denilmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirerek devam eden Güzelmansur, “CHP artık oyunu koruyan bir parti. Bu kez oyunu çaldırmadı sahip çıktı. Buraya sizden oy istemeye değil, sandığa gitmeniz ve gitmeyeni ikna etmenizi istemek için geldik. Bir oyla kader değişebilir” dedi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş, İstanbul seçmeni olan herkesi tüm Türkiye’den sandığa taşıma kararlarının olduğunu, hangi şehirde olursa olsun İstanbul dışında olanların CHP il ve ilçe başkanlıklarına başvurarak talep açmalarının yeterli olduğunu söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi