AK Parti’liler öfkelerini davranışlarıyla dışa vururken, Başkan Genç, ağzından çıkan her cümlesiyle AK Parti’lilerin adeta bam teline dokundu. Özellikle AK Parti Grup Başkanı Nurettin Çelik ile Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, kürsüdeki Başkanla ağız dalaşına girerken, Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’dan da yapılan konuşmanın hakaret içerdiğini ve müdahale etmesini istediler.

Bu arada CHP grubundan Oktay Aksu ile diğer bazı üyeler de tartışmaya girince salonda kimin kime ne söylediği pek belli olmayan bir kargaşa yaşandı.

Başkan Şükrü Genç, konuşmasının içeriğini oluşturan ıslah imar planlarına AK Parti grubunun karşı çıkıyor olması nedeniyle yoğun bir eleştiri de bulundu ve neden karşı çıktıklarını sordu.

Genç konuşmasında, “Mülkiyet meselesi gündeme geldiğinde neden red oyu veriyorsunuz. Çıkın halkın önünde ‘bu işin aslı budur, bizi bize verilen talimat doğrultunda bu işe engel oluyoruz’ deyin. Mülkiyet problemi çözülmeden yapılacak her türlü çalışmanın doğru sonuç doğurmayacağı ısrarındayız. Ayazağa planları çözüldü, bunu da Sarıyer Belediye Meclisi hepbirlikte, halkla birlikte yaptı. Ama bunu sokağa çıkıp ‘biz yaptık’ demek doğru değil. Bu çalışmaların önünü kesmeye gerek yok Bu işi Sarıyerlilerin menfaati doğrultusunda çözmek için gayret edelim. Kişisel değil, toplumun menfaati için çalışalım” dedi.

Başkan Genç’in konuşmasını, mahallelerinde imar ıslahının gerçekleşmesini isteyen ve bu nedenle meclis çalışmalarını sürekli takip eden vatandaşlar da izledi. Başkanın konuşması sırasında izleyici bölümündeki bazı vatandaşların AK Parti grubuna sözle sataşması da bu partinin meclis üyelerinden tepki gördü.

Başkan Genç, meclis toplantısı bitiminde sohbet ettiği AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Büyük’e, “Bizim sorunumuz sizinle ya da AK Parti grubu ile değil, biz iyi niyet çerçevesinde, anlaşarak, uyuşarak vatandaşın sorununu çözmek istiyoruz. Bu konuda da sizden destek bekliyoruz. Bu eleştirilerimizin tek nedeni bu, kişisel olarak kimseyle bir sorunumuz yok” dedi.

Toplantıyı izleyen bir grup mahalle sakini ise Başkan Genç’in yanına gelip, “Başkanım biz bu konuda sonuna kadar sizin arkanızdayız, sizi destekliyoruz” dedi. Başkan Genç ise, “Arkamda değil, yanımda olun ve birlikye yürüyüp, sorunu birlikte çözelim” diye cevap verdi.

Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi