Mehmet Deniz tören sırasında yaptığı konuşmada CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki önemini vurgulayıp, “CHP’nin tarihi Türkiye tarihinin eksenidir. Cumhuriyetin, demokrasinin, sosyal demokrasinin altında CHP’nin imzası vardır. Ve o imzanın sahibi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Deniz sosyal medyadan da yayınladığı konuşmasında şunları söyledi:

“İYİ Kİ DOĞDUN CHP, İYİ Kİ VARSIN CHP”


“Atatürk partimizi kurarken ‘CHP, halkımıza, siyasal egitim vermek için bir okul olacaktır’, demiştir. CHP’nin tarihi, Türkiye tarihinin eksenidir. Bu güne kadar 94 yıl içerisinde CHP’den izler taşımayan, etkilenmeyen kişi ve kurum yoktur. Bu yüzden Türkiye’de herkes biraz CHP’lidir. Onun için “CHP varsa, herkes için var” sloganı çok yerinde bir deyimdir.

CHP’den sadece CHP’liler değil, CHP’ye karşıt olanlar da çok şey öğrenmişlerdir. CHP 94 yıl boyunca ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel dönüşümlerin partisi olmuştur. Emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını CHP vermiştir. Modernleşme devrimlerinde CHP’nin imzası vardır. Cumhuriyetin, demokrasinin, sosyal demokrasinin altında CHP’nin imzası vardır. Ve o imzanın sahibi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

CHP nesiller boyunca çok değerli siyasetçiler yetiştirmiştir. Çok partili siyasal yaşama geçerek, demokrasinin yolunu açan İsmet İnönü ve “ortanın solu” fikri ile sosyal demokrasiyi yeşerten Bülent Ecevit gibi liderler yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam etmektedir.

Bugün “herkes için adalet diyen” ve ülkede adaletsizliğe başkaldıran milyonları arkasında yürüten liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu da aynı okulun yetiştirdigi liderlerden biridir. İyi ki doğdun CHP, iyi ki varsın CHP..”

BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ’TEN KUTLAMA MESAJI

CHP’nin kuruluş yıldönümü törenine katılan Sarıyer’in CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç de yayınladığı mesajda şunları söyledi:

“Sevgili dostlar… 1923 yılında bu büyük Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kadrolar, temeline; Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik harcını da dökerek, ilelebet payidar kalmasını vasiyet ettiler. Adalet, demokrasi, barış birlik ve beraberlik içinde, toplumsal huzurun tesis edilmesi yolunda ilerlerken, bu yıl dönümü vesilesiyle sadece CHP’li kardeşlerime değil, her partiden ve görüşten hizmetinde olduğum Sarıyer halkına sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama törenine Mehmet Deniz ve Şükrü Genç’in yanısıra belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer katıldı. Törene katılanlar daha sonra Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası’nda bir araya gelip, sohbet etti.

Tuncay Dağlı-Sarıyer Kent

Editör: Haber Merkezi