‘HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYORLAR’
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de bir hafta sürecek Çocuk Festivali’nin ilk gününde, onları yalnız bırakmadı. Çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Dr. Toprak yaptığı konuşmada; “Avcılar Belediyesi olarak size müthiş sürprizler hazırladık. Avcılar şu an Çocuk Festivali ile herkesin özendiği bir yer. Tiyatrolarımız var, eğlencelerimiz var, çeşitli konularda deney yapabileceğiniz, eğlenirken öğrenmeye devam edeceğiniz yerler var. Sizler için hazırladığımız çok güzel sürprizler var. Sizler mutlu oluyorsunuz, sizler gibi yavrularımız olduğu için biz de çok mutlu oluyoruz. Sizler çok akıllı, çok güzel çocuklarsınız. Her şeyin en güzelini hak ediyorsunuz. Onun için bizler sizlere güzel hediyeler vermeye devam edeceğiz. Anneleriniz ve babalarınızla birlikte, sizleri geleceğe mutlu ve sağlıklı bir şekilde hazırlayacağız. Hepinizi çok seviyoruz, iyi tatiller ve iyi eğlenceler” dedi.

BİLİM, SANAT, EĞLENCE

Açılışın ardından çocuklar ‘Bilim Şovları’nda dev yanardağ, balonlar, girdaplar, hortumlar ve çeşitli görsel deneyler yaparken, ‘Bilim Parkı’nda hava akımı, elektrik enerjisi, ses dalgaları, illüzyon gibi konuları öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar. ‘Kukla Atölyesi’nde maske ve kaşık kuklanın nasıl yapıldığını öğrenirlerken de yüz boyama ile eğlenceli dakikalar yaşadılar. ‘Planetaryum’da dünyanın oluşumu, gezegenler ve dinozorların yaşamını 3 boyutlu şekilde izleme imkânı bulan çocuklar, yapılan sürpriz ikramlarla da eğlenceli vakit geçirdiler. Bremen Mızıkçıları isimli tiyatro oyunu, daha fazla Avcılarlı çocuğu sanatla buluşturmak iki seans olarak sahnelenirken, Minyonlar isimli çizgi film sinema gösterimi ile çocuklar bol kahkahalı bir gün geçirdi.



FESTİVAL 1 HAFTA SÜRECEK

Avcılar Belediyesinin düzenlemiş olduğu Çocuk Festivali bir hafta boyunca farklı tiyatro eserleri, çizgi sinema gösterimleri, eğlenceli bilim deneyleri ile 5 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Senay BADUR - Kent Yaşam

 
 
Editör: Haber Merkezi