Kuruldukları günden beri istedikleri sonuçları alamadıklarını, 8 ayda 10 çocuğa ulaşmanın başarı olmadığını ve bu anlamda muhtarlardan destek istediğini belirten Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi, öncelikle çalışmalarında kendilerine destek olan İlçe Kaymakamı Adem Öztürk ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etti.
Başkan Bülent Kerimoğlu adına toplantıya katılan Başkan Vekili Mahir Çelik, konuyla ilgili ellerinden gelen tüm yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için alternatif sunmamız lazım. Bağımılıkla ilgili projemizi de başarıyla yürüttük. Bağımlılık sadece uyuşturucu değil, teknoloji bağımlılığı da günümüzün en büyük tehlikelerinden biridir” dedi.
Mahalle muhtarlarının ilçe yöneticilerinin eli kolu olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Öztürk, yapılacak her türlü projeye muhtarların destek vermesi halinde ulaşılabilirliğin daha yüksek olacağını belirtti.
Muhtarlığın devleti kapsayan bir kurum ve mahalle halkına en yakın kişiler olduğunu belirten Ebrize Çeltikçi de, muhtarlık binalarına kurulması planlanan danışma masalarına, mahalle çocuklarını yönlendirilmeleri noktasında muhtarlardan yardım istedi.

MUHTARLAR DERT KÜPÜ
Konuyla ilgili fikirlerini söyleyen Yeşilköy Mahalle Muhtarı Bülent Yurtsever, “Muhtarlar başvurulacak en yakın birimidir ama 2016’da çıkarılan 5490 sayılı yasa ile muhtarların işlevleri bitirilmiştir. Devletin mahallesine gelen kişileri muhtarlığa yönlendirmediği bir sistemde, çocuklar muhtarlığa nasıl gelecek? Sizler okullarda seminer vererek, muhtarlıklarda konuyla ilgili danışma masaları olduğunu bildirin, bizim kapılarımız herkese açıktır” dedi.
Çocuk oyun alanları olan parkları belediyenin çay bahçesi ve nargile bahçesi olarak kullanılmasına izin vermesi hakkında da konuşan Yurtsever konuşmasını “Belediyemizin çocuk alanlarında, çay bahçeleri, nargile alanları var. Etrafında da içkili mekanlar var. Çocuklarımız parklarda bile yok. Peki bu konu hakkında belediyemiz nasıl bir önlem alacak?” diye sorarak tamamladı.
Zuhuratbaba Mahalle Muhtarı Aykut İncesaraç, parklarda alkol ve uyuşturucunun kol gezdiğini söyleyerek, “Belediyemiz bununla ilgili emniyetle birlikte güvenlik timi kurdu ama sürekliliği yok ve kontrollü bir şekilde çalışmıyor” diyerek konuya duyarlılık gösterilmesini istedi.
Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Sedat Mumcu da, yasayla gelen sınırlanmalardan dolayı mahalle halkını tanımadıklarını, hem güvenlik hem de ulaşılabilirlik anlamında büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, sisteme dayalı sorunlarının olduğunu belirtti.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 
 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi