Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ve MHP İlçe Başkanı Turgut İnan’ın ev sahipliği yaptığı tanıtım programına, ilk Çevre Bakanı ve eski Bakırköy Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir, İl Başkanı Bayram Şenocak, Milletvekilleri Halis Dalkılıç, Tülay Kaynarca ve Emine Sare Aydın’ın yanı sıra çok sayıda il ve ilçe yöneticisi de katıldı.

Seçim çalışmaları nedeniyle programa katılamayan İBB Adayı Binali Yıldırım’da, telefonla bağlanarak, Mehmet Umur’a başarılar diledi, katılımcılara teşekkür etti.

Programda konuşan Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, Bakırköy’ün hizmete aç olduğunu söyleyerek, iyi yönetilen, borcu olmayan vatandaşından elde ettiği kaynağı doğru yöneten ve sadece vatandaşının faydasına kullanan bir belediye istediklerini söyledi. Bilgisini yerel liderliği ile donatan, hayalle gerçeği karıştırmayan, halka hizmeti yerel yönetim anlayışının merkezine oturtan belediye başkanı tanımına da Mehmet Umur’un çok yakıştığını dile getirdi.

Programda sırasıyla konuşan Ali Talip Özdemir ve İl Başkanı Bayram Şenocak’ta, Bakırköy’ün eski şanlı günlerine dönmesi için, Ak Parti belediyeciliğine ihtiyaç duyduğunu söylediler.

Bakırköy için hazırladığı 41 projesini hazırladığı sunumla katılımcılara anlatan Umur, 30 yıldan uzun bir süredir Bakırköy’de yaşadığını ve ilçenin tüm ihtiyaçlarını bildiğini ifade etti. Eğitim, kültür, sanat ve spor yatırımları, otopark çözümleri ve yeşil alan çalışmaları gibi birçok konuya değinerek, ilçe yönetimi ile çok uyumlu bir çalışma sergilediklerini ve sokak sokak gezerek, vatandaşlardan gelen şikayetlere göre projelerini şekillendirdiklerinin altını çizdi.

Bakırköy’ün yıllardır hizmete aç olduğunu vurgulayan Umur, gerçekleştireceği projelerle ilçenin çehresini değiştireceğini söyledi. Konuşmasına ilçenin başlıca problemleri olan kentleşme, altyapı ve otopark sorunlarına değinerek başlayan Umur, bu sorunları hiçbir vatandaşı mağdur etmeden ortak akıl ile çözümler getireceklerini anlattı.

“YEPYENİ BİR ŞEHİRCİLİK HAMLESİ BAŞLATACAĞIZ”

Depreme dayanıklı bir kentleşme modeli uygulayacaklarını açıklayan Umur, “Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak yepyeni bir şehircilik hamlesini başlatacağız” dedi. Ayrıca meydanlar ve caddelerin altlarına kuracakları katlı veya mekanik otopark sistemleri ile araçların kaldırımları işgal etmesi ve otopark sorunlarını temelden çözeceklerini söyledi.

“BAKIRKÖY’ÜN %25’İ YEŞİL ALAN OLACAK”

Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak olan Millet Bahçesi, Florya Atatürk Ormanı ve Millet Parkları projelerimizle Bakırköy’ün %25’ini yeşil alan haline getireceğiz” diyen Umur, Millet Parklarında düzenli olarak vatandaşlarla bir araya gelerek samimi bir ortamda istek ve şikâyetlerini dinleyeceklerini söyledi.

Bu alanlarda açık hava sinemaları, hayvanlar için özel gezinti alanları, ailelerin güvenle vakit geçirebileceği piknik alanları gibi birçok çalışmamız olacak” diyen Umur ayrıca belediyeye ait araçları kademeli olarak elektrikli araçlarla değiştireceklerini ve ilçede şarj istasyonlarını yaygınlaştırarak karbon salınımını minimum seviyeye indireceklerini açıkladı.

“BAKIRKÖY ÜNİVERSİTESİ’Nİ AÇACAĞIZ”

İlçede her kesim için projeleri olduğunu söyleyen Umur, “Çocuklarımız ve gençlerimiz için de birçok projeyi hayata geçireceğiz” dedi. Bakırköy Üniversitesi’ni açarak eğitim alanında büyük bir atılım yapmayı planladıklarını açıklayan Umur, ayrıca ilçedeki başarılı öğrencilere yurt dışı eğitimleri için bizzat destek olacaklarını söyledi.

“BAKIRKÖY KÜLTÜR-SANAT VE BİLİMİN MERKEZİ OLACAK”

6-24 yaş arasındaki gençlere her ay 1 sinema veya tiyatro biletini hediye ederek kültür-sanat etkinliklerine katılmayı teşvik edeceklerini belirten Umur, ayrıca Paris ve Tokyo’dan sonra dünyada 3. olacak Dijital Sanat Müzesi’ni ve Yapay Zekâ Araştırma Merkezi’ni Bakırköy’e kazandırarak ilçeyi kültür, sanat ve bilimin merkezi haline getireceklerini söyledi.

İşte Mehmet Umur’un 41 projesinin ana başlıkları

  1. Kaldırımlar bizim için
  2. Depreme dayanıklı kentleşme
  3. Meydanlar hepimizin
  4. Çağdaş Pazar alanları
  5. Ana alterler trafik çözümü
  6. Mahallenin muhtarları
  7. Bakırköy yapay zeka araştırma merkezi
  8. Elektrikli araç dönüşümü ve şarj istasyonları
  9. Akıllı belediyecilik
  10. Güvenli sosyal alan
  11. Bakırköy butik bahçeleri
  12. Onlar bize emanet
  13. Modern sokak hayvanları barınağı
  14. Doğa dostu belediyecilik
  15. Kap bizden su sizden
  16. Florya Atatürk ormanı
  17. Millet Parkları
  18. Bakkreş ile çocuklar yuvada
  19. Çocuklarımız güvende projesi
  20. Bakkırköy dijital sanat müzesi
  21. Kardeşim market
  22. Şefkat eli projesi
  23. Yaşlılar için özel servis
  24. Güvenli bakıcı bulma hizmeti
  25. Gençlere tiyatro ve sinema
  26. Kültür ve sanat
  27. Bakırköylüler sporda buluşuyor
  28. Engelleri birlikte aşıyoruz
  29. Okuruz biz
  30. Rehabilitasyon merkezi
  31. Ücretsiz internet
  32. Yurt dışı eğitim desteği
  33. Soskakta parkur
  34. Sahile ulaşım kolaylığı
  35. Engelsiz Park
  36. Kadınlara destek merkezi
  37. Benim belediyem
  38. Çay saati projesi
  39. Vatandaşımıza soruyoruz
  40. Ekonomi belediyeciliği
  41. Ayamama deresi düzenlemesi

Mehmet Umur'un kızı, gece boyunca babasını hiç yanlız bırakmadı. 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi