CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, referanduma sunulan Anayasa maddeleri ile ilçede yürüttükleri alan çalışmalarını gazetemize değerlendirdi.
16 Nisan’da AK Parti iktidarı tarafından yapılmak istenen rejim değişikliğinin oylanacağına dikkat çeken CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, söz konusu oylamanın bir milletvekili ya da yerel yönetim seçimi olmadığını vurgulayarak, “Dolayısıyla bu referandum partileri değil, doğrudan milletin kendisini ilgilendirmektedir. Bu nedenle sahada yaptığımız ‘hayır’ çalışmalarında parti bayrağı kullanmıyoruz. Yani, parti için değil ülkemizin geleceği için ‘hayır’ diyoruz” dedi.



‘VATANDAŞI YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR’
‘Evet’ bloğunun halkı yanıltan ve gerçeği yansıtmayan bir propaganda süreci yürüttüğünü ifade eden Celal Sevinç, “Başkanlık sistemini sevimli göstermek için Amerika örneği veriliyor. Oysa Amerika’daki başkanlık sisteminin bize dayatılan sistemiyle uzaktan yakından alakası yok. Orada başkanı denetleyen ve iki yılda bir seçimle yenilenen bir kurum var, yargı bağımsız. Amerikan başkanı canının her istediğini yapamaz. Ama bizdeki modelde her şey tek adamın iki dudağı arasında. Demokrasinin vazgeçilmezi olan kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılıyor, totaliter bir rejime eviriliyor” şeklinde konuştu.
Bu durumun Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri, milliyetçileri, laik bir Türkiye’de yaşamaya devam etmek isteyenleri endişelendirdiğini söyleyen Sevinç, saha çalışmalarında halktan büyük karşılık bulduklarını belirterek, “Çanakkale’de şehit olanların  emanet ettiği bu kutsal vatanın geleceğini, halkımızın tek bir kişiye vermeyeceğine yürekten inanıyorum” dedi.



‘SİSTEM DEĞİL REJİM DEĞİŞİKLİĞİ’
Değiştirilmek istenen Anayasa maddeleri tek tek okunduğunda, bir sistem değil, düpedüz rejim değişikliği yapılmak istendiğinin anlaşıldığını bir kez daha vurgulayan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Avukat Celal Sevinç, yapılmak istenenin 90 yıllık Cumhuriyet’i ve kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.



‘18 YAŞ, GENÇLİĞE VERİLEN RÜŞVET’
Seçilme yaşını 25 den 18’e düşürülmesini de ‘gençliğe verilmiş bir rüşvet’ olarak değerlendiren Sevinç, “18 yaş gurubu; yaşam ve gelecek  kaygısı çeken, işsiz ya da öğrenci gençlerden oluşmaktadır. Yaşamlarını ailesinin küçük imkanları ile sürdürmek durumunda olan bu gençler, seçilmek için yüzbinlerce liralık seçim harcamalarını nereden bulacaklar?  Seçilme yaşı halen 25. Bu yaşta olan gençlerden kaç tanesi parlamentoya veya yerel yönetimlere seçilmiştir? 18 yaş düzenlemesi bu haliyle, birilerinin çocukları ve torunlarına dokunulmazlık kazandırmak için hazırlanmış bir maddedir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de referandum kampanyalarının adil bir ortamda yürütülmediğini söyleyen Sevinç, OHAL şartlarında, siyasetçilerin, gazetecilerin içeride olduğu ve kimsenin konuşmaya cesaret edemediği bir ortamda Türkiye’nin siyasal geleceğini tartışmanın ne derece adil olacağını sordu.
Referandum ile ilgili yürüttükleri ‘hayır’ kampanyası için canla başla çalıştıklarını belirten Sevinç, “Mahallelerde, sokaklarda birebir çalışarak bir kampanya yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. En önemlisi sandıkların koruması. Sandık hileleri konusunda uzman olmuş bir yapıyla mücadele ediyoruz. Tüm radyo, televizyon ve gazeteler iktidarın elinde. Eşit koşullarda yarışmıyoruz. Ekonomik anlamda yarışmak gibi bir materyalimiz yok. Tek gücümüz insan kaynağımız ve inancımız. Alanlarda çalışan emekçi kadınlarımıza güveniyoruz” dedi.

 

Anayasa değişikliğine HAYIR diyoruz çünkü;
Yolsuzluğa, işsizliğe, yoksulluğa çözüm getiremeyeceği için.
İşledikleri suçlardan dolayı kendilerini yargılayacak hakimleri kendileri seçmek istedikleri için,
Kendi isteklerini millete dayatan bir zihniyet olduğu için,
Kadınları insan olma onurundan uzaklaştırdığı için,
İnsanların hak arama yollarını kapattığı için,
Demokrasiyi amaç değil araç olarak gördükleri için,
Dini kullandıkları için,
Bu vatan için can veren yüzbinlerce şehidimizin kanı için,
Atamızın kurduğu Cumhuriyet için hayır!

Ken Yaşam / Selvi SARITAÇ

Editör: Haber Merkezi