Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile resmen açıldı. Davutoğlu partisinin Küçükçekmece’deki il binasına kalabalık bir  araç konvoyuyla  geldi. Yaklaşık 1500 kadar partilinin katılımıyla gerçekleşen açılışta önce İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin konuştu. İl Başkanı Şahin konuşmasında katılımdan memnuniyetini ifade ederken açılışa kadar yapılan ve açılıştan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Davutoğlu’nun kendi ilçesi olan Bahçelievlerli gençlerin sık sık tezahüratlarla kestiği Ahmet Davutoğlu sık sık cemrenin havaya düşmesinin baharın habercisi, Gelecek Partisi’nin de ülke iklimine bir bahar habercisi olduğunu ifade etti.

“MİLLETİN UFKU KARARDI”

Davutoğlu, parti kurucularının farklı partilerden, kökenlerden ve inançlardan geldiğini söylediği konuşmasında “Gelecek Partisi de bu millete ümit verecek, heyecan verecek, enerji verecek. Siyasi partiler boşlukla doğmazlar. Ülke zor şartlara girdiğinde, milletin ufku karardığında bir grup insan milletin önüne çıkar ve milletiyle birlikte yürür.

1945’te Adnan Menderes’in, 1980 darbesinden sonra Turgut Özal’ın, Türkiye’de demokrasiyi inşa etmek için yola çıktığını dile getirerek, “28 Şubat’ın dondurucu soğuğuna direnen rahmetli Erbakan Hocamız ve onu takip eden AK Parti kadroları da bu ümitle yola çıkmışlardı.

Şimdi bazıları diyorlar ki 'Sizler eski partilerinizin devamısınız.' Hayır arkadaşlar, geçmişi reddetmeyiz ama biliniz ki nasıl Demokrat Parti içinden çıktığı Cumhuriyet Halk Partisi'nin devamı değil ve milletin her kesiminden yeni bir yola çıkmışsa biz de içinden çıktığımız partilerin devamı değiliz, yeni bir geleceğe yürüyen, gelecek öncüleriyiz."

“Bize karşı nice hakaretler söylenmesine rağmen ağzımızdan kem söz çıkmadı. Kardeşlerim yine söylüyorum bundan sonra bizdenhiç kem söz çıkmayacak. Dilimiz hiç bozulmayacak. Başkaları ne derse desin biz onlara onların üslubu ile cevap vermeyeceğiz.

152 YİĞİT İNSAN

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’deçok uyarılarda bulunduklarını söyleyerek, “13 Eylül’de ihraç talebiyle disipline gönderilen arkadaşlarımızla milletimize bir deklarasyon da bulunduk.  Yeni bir siyasi hareket başlatıyoruz. Aynen 1945’teki dörtlü takrir gibi. İhraca sevk edilenlerin o karanlığa milleti boğmak isteyenlere karşı sesini yükseltmesi gibi yola çıktık. Dediler ki; ‘bu yolda daha en başta nefesiniz tükenir.’ 13 Eylül’den 13 Aralık’a kadar üç ay içinde Gelecek Partisi’ni kurduk ve ilan ettik.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden kopuş süreçlerinden de bahseden Ahmet Davutoğlu;

‘Bu korku ikliminde cesaretle yola çıkacak insanlar bulamazlar’ dediler.‘Kimlerle kuracaklar bu partiyi’dediler. ‘Onlar yalnız’ dediler. ‘Onlar terk edilmiş’ dediler ama 152 yiğit insan yürekleriyle birlikte yola çıktı. Çünkü parti kurmak, siyasi hareketle yola çıkmak bir yürek işidir. Zihin işidir, emek işidir. Hırs, intikam, çıkar, hesap işi değildir.

152 arkadaşıma teşekkür ediyorum. Çünkü nice baskılarla karşı karşıya kaldıklarını ben biliyorum. Bu arkadaşların içinde iş adamı olanlara mali baskılar uygulandı. Eşleri, yakınları dostları memur olanlara mobingle birlikte birçok işten çıkarmalar uygulandı. Akademisyen olanları kurdukları kurumlar, öğrenciler yeise düşürülerek o kurumlar tasviye edilmeye çalışıldı. Vakıf geleneğinin dibine dinamit konulmaya çalışıldı. Allah aşkına bunların bir kutsalı kaldı mı?

Bize diyorlar ki ‘Sayın Genel Başkan sizi tebrik ediyoruz. Cesaret gösterdiniz.’ Arkadaşlar bir ülkede parti kurmak cesaret işi ise orada demokrasi olmaz. Herkes partiyi kurar, herkes milletin önüne çıkar er meydanında görüşlerini söyler. Yanlışsa karar verecek olan millettir.

Bu korku iklimini dağıtacağız. Bu ülkede bugün hukuka güven kalmadı. Herkes yarınından endişe içinde.

FETÖ, PKK, PELİKAN…

Gelecek Partisi bu ülkenin kaderini mahvetmek isteyen ister FETÖ olsun, ister PKK olsun ister Pelikan olsun; kim olursa olsun onların karşısında çelik bir irade ile duracağız. Ama eğer FETÖ darbesine girişenlerin o darbeye öncülük edenlerin kardeşleri devlet tarafından iltifat görüp sıradan memurlar uzak akrabaları dolayısıyla KHK’larla görevden uzaklaştırılıyorsa burada adaletten bahsedilemez. FETÖ’nün sözcülüğünü yapanlar köşe yazarlığı yaparak FETÖ ile mücadele öncüsü gibi davranırlarsa bunlardan adalet çıkmaz. Hukuk herkes için geçerlidir. Bugün hukuka güven kalmadı. Bir bakıyorsunuz en ağır ithamlarla suçlananlar kısa bir dönem sonra talimatla serbest bırakılıyorlar. Yada tam tersine birgün serbest olanlar ertesi gün başına ne geleceğini bilmiyor. Bütün bunlara karşı hukuku egemen kılmamız lazım.” diye konuştu.

Türkiye’de konuşanların suçlandığını belirten Ahmet Davutoğlu, “‘Yolsuzluk var’ diyen cezalandırılıyor. İsraf, lüks, şatafat, kibir, şeffaflıktan kopuş ve yolsuzluk ekonomi kaynaklarını tüketiyor. Kendi oğlunu diğer vatan evlatlarından ayıran biri devlet adamı olamaz.” ifadelerini kullandı. 

TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi