Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tefrişatının son aşamasına gelinen İstanbul İl Başkanlığı binasındaki çalışmaları yerinde inceledi. Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan Capital Tower İş Merkezi’ndeki il binasının hazırlıklarının tamamlanması Davutoğlu’nu oldukça memnun etti. İstanbul’da ikamet eden tüm kurucular kurulu üyeleri Davutoğlu ile birlikte il binasında hazır bulundular.

Davutoğlu ziyareti sırasında önce il binasını gezdi. Tefrişatla ilgili fikirlerini paylaştı. Ardından partililerle çay içip sohbet etti. Sohbete  yeni sosyal medya uygulaması olan ‘Tik Tok’ uygulaması konu oldu. Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde “gençlik nerede biz oradayız” sloganıyla tik tok hesabı açmıştı. Davutoğlu “ Siyasette tüm mecralardan yararlanmak gerekir. Önemli olan o mecrayı nasıl kullanacağındır. Tik Tok’u ciddiyetten uzak bulanlarda oluyor. Gençliğin keyif aldığı bir mecra. Biz orayı doğru kullanarak değiştiririz belki” diyerek espri yaptı.

DAVUTOĞLU : “ NEZİH BİR SADELİĞİ VAR”

Davutoğlu ve partililer daha sonra toplantı salonuna geçtiler.  Salonda önce yeni atanmış olan İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ve  Davutoğlu partililere hitap etti. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu;  daha önce Bahçelievler’de bir bina tutup çalışma yapmaya başladıklarını belediyenin gelip binayı mühürlediğini ifade etti. Davutoğlu; “  Bahçelievler benim büyüdüğüm ailemin yaşadığı bir ilçe. Benim çocukluğumda belediye dahi yoktu. Oranın esnafları benim arkadaşlarım. Hepsi tepki gösterdi. Mühürü söküp atalım dediler. Mal sahibi de bizimle birlikte mücadele etmek istedi. Fakat zarar görmesini istemedik. Aklı selim davranarak hareket etmeye gayret ettik. Orayı tahliye ederek şuanki binamızı tuttuk. Sağolsun arkadaşlarımız çok güzel bir mekan yapmışlar. Gayet sade olmuş. Basit değil sade. Basitlikle sadelik farklı şeylerdir. Nezih bir sadeliği var. Bu binanın tasarımı örnek olacak. Buradaki nezih sadelik Türkiye’nin her yerinde kendini gösterecek. Başarıya ulaşmak için mekan, insan ve zaman önemlidir. Mekan doğru olacak. Sıcak ve üretmek için uygun şartlara sahip olacak. Mekanı doğru insanlarla doldurmak gerekir. Mekanı samimi ve donanımlı insanlar kullanmalı. Zaman doğru olacak. Şartların oluştuğu doğru zamanda, doğru mekanda doğru insanlarla harekete geçmek gerekir.” Diyerek Metin Karakaş başta olmak üzere binanın düzenlenmesinde emek verenlere teşekkür etti.

Partinin kuruluşunun zorluğu ve bir hikayesinin olduğunu söyleyen Davutoğlu; “Beş ay önce bugün bu salonda bir araya geleceğimize kimse inanmazdı. Hamdolsun! Türkiye’nin geleceğini birlikte inşaa etme inancını gözlerinizde görüyorum. İstanbul’u genç bir arkadaşımıza 37 yaşında  İsa Mesih Şahin kardeşime emanet ettik. İstişareler neticesinde böyle bir karar aldık. İsa Mesih zuhur etti. Oldukça başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Bu partide görevler değişecek. Hiçbir görev hiç kimseye baki olmayacak ki başarı olsun” diye konuştu.

ŞAHİN : “ DAHA FAZLA KOŞMA VAKTİ”

İl Başkanı İsa Mesih Şahin “ Bu binada huzur içinde çalışma herkesle kucaklaşma imkanı bulacağız. İstanbul’da çok güçlü bir kadro kurmak için yarından itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Vakit İstanbulumuzun ve ülkemizin geleceği için daha fazla koşma vakti. Koşacağız. Durmadan, yorulmadan. Tüm İstanbullu dostlarımızı gelecek vizyonumuzu birlikte inşa etmeye davet ediyorum “dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Ahmet Davutoğlu iki gün önce İstanbul İl Başkanlığı’na atanan İsa Mesih Şahin’in mazbatasını vererek başarı diledi.

Editör: Haber Merkezi