Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,  Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi’nde 1. Etap Kenstel Dönüşüm Toplantısı kapsamında Gürpınar Mahallesi sakinleriyle buluştu. Pandemi nedeniyle toplantıya sınırlı sayıda katılan mahallelinin yanı sıra KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Kaya, Gürpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Cesaret ve Beylikdüzü Belediyesi Meclis üyeleri katılım gösterdi. Pandemiye rağmen birçok icraati hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Çalık, kentsel dönüşüm dair geçmişten bugüne çok ciddi bir süreç yürüttüklerini ifade etti. Çalık, Gürpınar Siteler Bölgesi’nde 3 Bin dairenin yer aldığı 30 yıllık bir site olduğunu belirterek evlerin durumunun iyi olmadığını ve bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

“Ciddi Bir Sayıya Ulaştık”

Çalık,  ciddi anlamda iyileştirmeler yaptıklarını ve ilk imza atılan günden daha iyi bir noktaya getirildiğini belirterek, “O gün bize güvenip imza atan arkadaşlarımız bugün daha iyi koşullara gelmiş durumda. Hem ödeme koşulları açısından hem bulundukları binanın aynı konumunda yer alması adına. Bu anlamda KİPTAŞ yetkililerimiz birçok koşulu iyileştirdiler. Bugün onun toplantısını yapıyoruz. Çünkü siz bize güvendiniz, inandınız, bu dönüşümü yapacağımıza inandınız her şeye rağmen geldiniz imzanızı bize verdiniz. Ciddi bir sayıya da ulaştık. Bugün KİPTAŞ ihalesini yaptı, koşullarını belirledi. Biz de harç indirimlerimizi yaptık.” dedi.

“Tek Derdimiz: Güveli Konutlarda Oturma Hakkınızın Devam Edebilmesi”

En kısa süre içerisinde sağlam, kaliteli yaşanılabilecek, kapalı otoparkı ve sosyal tesisleri olan bir siteyi mahalleliye kavuşturmak istediğini ifade eden Çalık, bölgede yaşayan vatandaşlarıo  güvenli ve sağlam bir yuvaya geçirmek arzusu içerisinde bulunduğunu belirtti. Kimseyi zenginleştirme dertlerinin olmadığını belirten Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak tek derdimiz var; sizin yaşam hakkınızın, güvenli konutlarda oturma hakkınızın devam edebilmesi. Bir an önce bütün uzlaşmaların sağlanmasını bende istiyorum. O binaları deprem yıkmadan biz yıkalım.”dedi.

                         

Vatandaşların Yüzde 58’i İmzaladı

KİPTAŞ olarak projede paydaş oldukları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını aktaran KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’da bu dönemde örnek olacak projelere, dönüşümlere imza atmaya çalıştıklarını ve tüm süreçleri şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaştıklarını ifade ederken projelere kâr odaklı bakmadıklarına vurgu yaptı. Beylikdüzü’nün bu anlamda en önemli örneklerden biri olduğunu söylen Kurt, “Belediye Başkanımız bu işi bizlerden daha fazla dert ediyor. Her tıkandığımız noktada belediyedeki tüm arkadaşlar önümüzü açıyor. Belediyenin bu işin içinde olması, önümüzü açması çok önemli bir adım. Vatandaşlarımızın yüzde 58'i bu ön sözleşmeyi imzaladı. Biz ihale sürecimizi yeni tamamladık. Sözleşmemizi cuma günü imzalıyoruz. Ortalama 75- 80 bin olan borçlandırma miktarını 55 bin TL’ye düşürdük. Belediye bu işin çözümü için bir yol haritası oldu. İnşaat maliyetleri giderek artıyor. Bunu söyleme amacım ne kadar hızlı uzlaşırsak bu işin temelini atarız aksi halde süreç uzarsa sorunlar yaşanacaktır. Sizlerden ricamız komşularınızı da bilinçlendirmeniz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi