Geçtiğimiz günlerde üst üste yaşanan depremin korkusunu yaşayan İstanbullular, özellikle toplanma alanlarının imara açılmasına tepki gösterirken; Bakırköylü vatandaşlar da mülkiyeti belediye ye ait alanların özel işletmeye verilmesinin önünü açan yetkilere tepki gösterdi.

ZUHURATBABA’DAN SONRA YENİMAHALLE

Zuhuratbaba Mahallesi’nde Yüce Spor’un yanında bulunan top sahasının ‘yap, işlet, devret’ modeliyle 29 yıllığına irtifak ve intifa hakkıyla birlikte işletilmesi ve ihaleye açılması için yetki alan Bakırköy Belediyesi’ne tepkiler devam ederken, belediye meclisinin eylül ayı son toplantısında Yenimahalle’de bulunan eski SSK binası arkasındaki mülkiyeti belediyeye ait yaklaşık 2 dönüm arazinin de özelleştirilmesi için yetki aldığı öğrenildi.

İstanbul Silivri açıklarında gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Bakırköy Yenimahalle’de bulunan üç bina güvenlik nedeniyle kaymakamlık kararı ile boşaltılmış, bakanlıktan gelecek uzmanların incelemeleri sonucu akıbetleri hakkında karar verilecekti.

YENİMAHALLE’DE BOŞALTILAN BİNALAR İNCELENDİ

Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin’in verdiği bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yetkililerle birlikte İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü’nün de katıldığı inceleme sonucu 10 Temmuz Caddesi'nde bulunan 14 nolu binaya ‘hasarlı’ raporu verilirken, 16 nolu binaya ise bir üst ekibin gelerek rapor vereceği öğrenildi.

Boşaltılan binalardaki vatandaşların kademeli olarak binaya girerek ihtiyaç malzemelerini alması için izin verildiği ve İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü’nün organizasyonu ile bina sakinlerinin güvenli bir bölgeye alınarak misafir edildiği belirtildi.

Mahalle Muhtarı Nihat Şahin, boşaltılan binalardaki vatandaşların kalıcı ikametleri için İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü’nün gerekli çalışmaları yaptığını ve tüm gününü mahallede geçirdiğini söyledi. General Kani Elitez Sokak'ta bulunan ve güvenlik nedeniyle boşaltılan binada ise hayatın normale döndüğü bilgisi verildi.

MECLİS KARARI ŞAŞIRTTI

Tüm bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz ay mülkiyeti Bakırköy Belediyesine ait olan 9 pafta 1082 ada 85 parsel sayılı taşınmazla ilgili komisyon kararının, son yapılan meclis toplantısında oy çokluğu ile işletmeye açıldığı bilgisi şok etkisi yarattı.

Eylül ayı toplantısına Hukuk Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na sevk edilen teklifin,  Ak Partili meclis üyeleri ve MHP’li meclis üyesinin ret oyuna karşılık, CHP’nin mecliste bulunan çoğunluğu nedeniyle kabul edildiği öğrenildi.

YENİMAHALLELİLER EVİ YAPACAĞIM DEMİŞTİ

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında Yenimahalle’de yaptığı kahvaltılı toplantıda, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde muhtarlığa adaylığını koyan mevcut muhtar Nihat Şahin, mülkiyeti belediyeye ait olan yaklaşık 2 dönüm araziyle ilgili mahallelinin taleplerini iletmişti.

Mahalle halkının yaş oranının yüksek olduğunu ve vatandaşların söz konusu alanda bulunan basketbol sahasının düzenlenerek ‘Yenimahalleliler Evi’ talep ettiğini belirten muhtar adayı Nihat Şahin’e,  Başkan Kerimoğlu ‘Yenimahalleliler Evi’ yapacağının sözünü vermişti.

Muhtar Şahin’de Kerimoğlu’nun sözüne binaen seçim propagandasına mevcut alanın mahalle halkının talepleri doğrultusunda yapılacağını söylemişti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi