Şiddetli sağanak yağış nedeniyle KaramandereDeresinin taşması sonucu Çatalca Karamandere Mahallesi yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin, saatler süren çalışmaları neticesinde kapanan mahallenin yolu tekrar ulaşıma açıldı. Çok sayıda ev, ahır ve çiftlik sular altında kaldı. Taşan dere nedeniyle çok sayıda mahalle sakinleri de evlerinde mahsur kaldı. Mahallede can kaybı ve yaralanma yaşanmazken bazı hayvanlar telef oldu ve birçok alanda maddi hasar meydana geldi. Kurtarma çalışmalarına Çatalca Belediyesi, Jandarma ve İtfaiye ekipleri de katıldı.

19 KİŞİ KURTARILDI

Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 5’nci Bölge Müdür Yardımcısı Salih Mazlum, yağışların Çatalca genelinde etkili olduğunu ifade ederek, “Öğlen saatlerinden itibaren Çatalca’nın özellikle Karadeniz’e kıyısı olan Yalıköy, Karacaköy Belgrad, Ormanlı ve daha sonra Karamandere’de etkili oldu. Bölgemizde yaklaşık metrekareye 115 kilogram yağış düştü. Yağışın fazla olması sebebiyle dereler taştı. Taşan dereler sonucu 3 tane köy yolumuz ulaşıma kapandı. Bunlar, KaracaköyKaramandere Yolu, Karacaköy Belgrad Yolu. En çok etkilenen yerler ise Yalıköy, Karamendere, Yaylacık, Aydınlar mahalleleri oldu. Binkılıç Mahallesinde ise kurtarma araçlarından bazıları sele kapıldı. Biz de vatandaşlar ile irtibat halinde olduk. Şu anda herhangi bir sıkıntımız yok.Yaşlı bir çiftimiz vardı. Su seviyemiz yükselince evlerinde mahsur kalmışlardı. Onları da köylülerimizin desteği ile kurtardık. Sular yavaş yavaş çekilmeye başladı. Yaklaşık 19 kişiye ulaştık. Su tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Sabaha kadar ekiplerimizle nöbet halinde olacağız” dedi.

ESNAF ODASI BAŞKANINDAN DESTEK

Mal kayıpların çok olduğunu söyleyen Karamandere Mahallesi Muhtarı Selda Şimşek ise, “ İtfaiye gelene kadar vatandaşları traktör ile kurtardık. Köyümüzün bir girişi var köprü orası da sel suları nedeniyle kapanmıştı, oradan giriş yapamadılar” şeklinde konuştu.

Çatalca Esnaf Odası Başkanı Cafer Dağ ise zarar gören esnaf ve vatandaşların kendisine ve odaya müracaat ederek zarar bildirisinde bulunanlara maddi ve manevi destek olacaklarını açıkladı.

Vatandaşlar ise daha önce bu kadar çok sel suları geldiğini görmedikleri ifade ettiler.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi