Ulusal ve yerel medyada çalışan basın mensuplarını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçe başkanlığında düzenlenen kahvaltılı toplantıda ağırlayan DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, toplantının ardından meslekte 25 yılını dolduran gazetecilere de Deva Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen birer plaket verdi.  DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik, il ve ilçe yöneticilerinin basın mensuplarını ağırladığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, ‘DEVA Partisi olarak iktidar olduktan sonra ilk doksan dakika içinde yapacağımız şeylerden bir tanesi de basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının özgür bir şekilde haberlerini yapmalarını sağlamak olacak’ dedi.

‘BASIN VE BASIN MENSUPLARI ÖZGÜR OLMALI’

Halkın haber alma hakkı ve ifade özgürlüğünün hiçbir şekilde kısıtlanmaması gerektiği ve basın mensuplarının tarafsız bir şekilde gerçeğe bağlı kalarak haberlerini yapmanın her türlü koşulunun oluşması gerektiğini belirten Erol, ‘Maalesef eski günleri özler olduk. Bir zamanlar gazetecisinden, karikatüristine kadar herkes haberlerini ve çizimlerini özgür bir şekilde yapabiliyordu. Siyasetçiler kendilerini çizen karikatüristlere gülüp geçiyordu. Bugün aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Eski günleri arar olduk. Bu hoşgörü maalesef kayboldu. İnsanlarımız mutsuz ve umutsuz. Eleştirinin olmadığı, fikirlerin özgür ortamda tartışılmadığı bir ülkede hiç kimse kendini güvende hissetmez. Ülkemizde medyanın içinde bulunduğu tüm sıkıntıların farkındayız. Bu sorunların aşılması konusunda parti olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız’ diye konuştu.

‘KADROLARIMIZ İYİ VE BAŞARILI’

Ülkenin bulunduğu ekonomik sorunlara da değinen Erol, bugün yaşanan sorunların temelinde iktidarın uyguladığı yanlış ekonomik politikalar olduğunu vurgulayarak, ‘Yabancı yatırımcılar maalesef artık ülkemizi tercih etmiyor. Güvenin, hukukun üstünlüğünün olmadığı bir ülkeye hiç kimse yatırım yapmak istemez’ dedi. Deva Partisi teşkilatlarının ağırlıkta geçmişte siyaset yapmamış kadrolardan oluştuğunu belirten Erol, ‘Sadece iki kritere göre teşkilatlarımızda kadrolarımızı belirledik. İyi insan ve başarılı insan. Kadrolarımız kendi alanında çok başarılı ve iyi insanlardan oluşuyor. Ülkemizde nasıl bir ekonomi politikası olması gerektiği ile ilgili hazırlıklı olan tek parti Deva Partisi’dir. Genel Başkanımız Sayın Babacan, ekonomi ile ilgili hazırladığı raporunu dünyanın çeşitli yerlerinde alanında başarılı yüz ekonomiste göndererek onlardan da fikir ülkemiz için en uygun ekonomi politikalarını hazırladı. Bunları Genel Başkanımız yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacak.  Her konuda hazırlıklarımızı tamamladık. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin sekretaryasını biz yapıyoruz. Kendi güçlendirilmiş parlamenter sistemin hazırlıklarını yaklaşık bir yıl önce tamamladık. ’Biz yönetimde olalım olmayalım diğer tüm siyasi partilere seslenerek gelin hep birlikte bu çalışmanın altına imzamızı atalım’ diyoruz.’ şeklinde konuştu.

‘HER YÖNÜYLE ALTERNATİF OLMALIYIZ’

Siyasetin nasıl yapılması gerektiğini ile ilgili kriterlerini ve etik kurallarını oluşturduklarını ifade eden Erol, ‘Bu kriter bizim olmazsa olmazımız. Yoksa bugün siyasette yaşanan durumların aynı şeyleri yaşarız. Biz bunları yaşamak istemiyoruz. Siyasette ahlak kriterlerini başta koymazsanız daha sonra büyük sorunlarla karşılaşırsınız. Sıvılar içine girdikleri kabın şeklini alırlar. Eğer bu kabı değiştiremezsek aynı şekli alırız. Bugün hükümete yakın olan bazı müteahhitler bundan bir önceki hükümete de yakın müteahhitlerdi. Eğer bunları engelleyemezsek alternatif olarak ortaya çıkmanın pek bir anlamı olmaz. İttifaklarınızla ahlaki kriterlerimizi en başta oluşturmalıyız. Yoksa ittifak ihtilafa dönüşür. Otoriter diyerek eleştirdiğiniz yapının yerine de geçtiğiniz ondan farkınız yoksa daha otoriter bir yapıya kapı aralamış oluruz. Bu yüzden iktidara hazırlanan muhalefetin ahlaki ve etik kurallarını en başta belirlemesi gerekir’ diye konuştu.

‘GENEL BAŞKANIMIZ BABACAN’A HALKIMIZIN İLGİSİ YOĞUN’

DEVA Partisi’nin siyaseti herhangi bir ideolojiye dayanarak yapmadığını belirten Erol,  ‘Bugün teşkilatımız içinde her siyasi ideolojiden arkadaşlarımız var. Siyaseti demokrasi ve adalet ekseninde yapıyoruz. Amacımız iktisadi olarak ülkemizin gelişmesidir.  Genel Başkanımız bugüne kadar tutamayacağı hiçbir sözü kimseye vermedi. İnanılmaz derecede sağlamcı ve mantıklıdır. Bir ekonomist olarak her anlamda birlikte yürüyebileceğimiz ve inanabileceğimiz bir insandır. Genel Başkanımız Babacanla, iki yıldır yol yürümekten gurur duyuyorum. Onu her gün daha iyi tanıyorum. Zekasına, mantığına değer veriyorum. Ben tıp doktoruyum. Biz doktorlar zor beğenen insanlarız. Ama ben kendisine hayranım. Biz İstanbul’da AK Parti’nin kalesi olan yerlerde de CHP’nin kalesi olan yerlerde de çok rahat dolaşıyoruz. Bir gün bizimle dolaşmanızı isterim. İnsanların siyasetçiden ve siyasetten bu kadar soğuduğu bir dönemde bu kadar büyük bir teveccühle karşılaşan başka bir siyasetçi görmedim. ‘Bizi kurtarın’ diyenlerden tutun da kadın ve gençlere kadar onu tanımaktan mutlu olan insanları herkesin görmesini isterim.

İstanbul anketi yaptım. Türkiye’nin en ciddi firmalarından birine yaptırdım. Bilimselliğe inanan bir insanım. 20 milyona yakın bir şehirde sadece duyumlarla hareket edemezsiniz. Üç ay önce yaptığım bir anketti. Deva Partisi’nin olacak ilk seçimde seçim barajı sorun yoktur dendiğinde DEVA Partisi yüzde 24 çıktı. Biz bunu sokakta görüyoruz. Takdir edersiniz ki ana akım medyada bize yer verilmiyor. Neden yer almadığımız deşifre olan bazı ses kayıtlarından anlaşıldı. Allah onların da yardımcısı olsun. Bir gün gelip ana akım medyaya da neden böyle yaptığı sorulabilir? Gittiğimiz her kanalda ben genel başkanımıza olan teveccühü görüyorum. İnsanlar ülkemizin başında artık Ali Babacan’ı görmek istiyorlar. Zaman zaman popülizm adına bir şeyler söyleyin desek de Genel Başkanımız böyle bir şeyi kabul etmiyor ve yapmıyor. Ben bu ülkenin başına Genel Başkanımızı yakıştırıyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ülkemizde yaşanan ekonomik sorunları 6 ay gibi bir sürede çözebileceğini söylediğini belirten Erol, ‘Genel başkanımızın tespitlerine göre bugün yaşanan durum 2000 yılında yaşanan krizden kötü değil. Dünyada yaklaşık 15 kat fazla para var. Ülkemizde güven ortamı oluştuğu anda çok kolay ve çok hızlı kredi buluruz. Türkiye’nin üretim kapasitesi sektörel bazda yirmi yıl öncesinden çok daha güçlü. Türkiye’de bankalarda üst katlarda problemler var ama alt katlar dolu. Tüm bunlar oluşacak güven ortamıyla harekete geçer’ dedi.

‘ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ’

DEVA Partisi il Başkanı Erol’dan sonra söz alan Sarıyer İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik, Sarıyer’de yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Rengi, dili, ırkı, cinsel tercihi ne olursa olsun her kesimden insanların DEVA Partisi’nde siyaset yapabileceğini dile getiren Çelik, ‘Siyasette öncelikli kriterlerimizi il başkanımız dile getirdi. Kadrolarımız ağırlık olarak gençlerden ve kadınlardan oluşuyor. Siyasete çok yeni yüzler katmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. ‘ dedi. Sarıyer’de göreve gelir gelmez saha çalışmalarına başladıklarını belirten Çelik, muhtarlarımızı, ilçemizdeki siyasi parti temsilcilerimiz, Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizi ziyaret ettik. İlçemizi adım adım geziyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları dinlemekle kalmıyor aynı zamanda o sorunların çözümü noktasında ne gerekiyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz' diye konuştu.  Konuşmasının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çelik, il başkanlığının meslekte 25 yılını dolduran gazeteci, muhtar ve STK temsilcilerine plaketlerini takdim etti.  FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi