Yaşanan siyasi süreci yorumlayıp, yakın gelecekle ilgili düşüncelerini açıklayan Opr. Dr. Gengiz Alp şunları söyledi:

“Ülkemizde son yirmi, yirmi beş yıl içinde dinin siyasete alet edilmesi ve dini duygulara istismarda bulunulmasının topluma bir yarar getirmediği, dahası her alanda zarar verdiği yaşanılarak görüldü. Ne toplumun yaşam kalitesi yükseldi, ne refah arttı, ne de sosyal, kültürel, sanat ve spor anlamında ülkeye ve millete bir kazanç sağladı.

“DİN EKSENLİ YÖNETİM ANLAYIŞINDA ISRAR EDİLMEMELİ”

Ülke ve toplum olarak şehircilik, aile düzeninin korunması, eğitim ve sağlığın modenleştirilmesi gibi tüm verilerde dünya ortalamasının altına düştük. Toplumumuz da bunu bizzat yaşayarak gördü, hissetti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerinden uzaklaşmasının kimseye bir yarar sağlamadığı, aksine her anlamda olumsuz etki yaptığı anlaşıldı. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşın dinin siyasete alet edilmesi, manevi duyguların sömürülmesi ve din eksenli yönetim anlayışında ısrar etmek, ülkemiz ve toplumumuz için geri dönüşü olmayan felaketlere yol açacaktır.”

“2019’DA CHP’NİN İKTİDARA GELMESİYLE KURUCU DEĞERLERE DÖNÜLECEKTİR”

Yaşanılanlardan ders çıkarıp, cumhuriyetimizin kurucu değerlerine hızla dönüş yapılması gerektiğini belirten Dr. Cengiz Alp şöyle devam etti:

“Ticaret, ithalat, ihracat, kişi başı milli gelir düştü. Tarım ve sanayi geriledi. İş dünyasında yatırım neredeyse sıfır noktasına geldi. Bunların en baş nedeni de din eksenli yönetim anlayışıyla, toplumu bilginin ve bilimin dışına çekme isteğidir. Bunların yaşanarak görülmesi ve gelinen noktada elde edilen verilerin değerlendirilmesiyle, toplumun yeniden ülkemizin kurucu değerlerine dönülmesi konusunda gereğini yapacağına inanıyorum. Bunun en temel yolu da 2019’daki seçimde yaşanacak iktidar değişikliğiyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetime gelmesidir. Çünkü toplumumuzdaki kutuplaşma ve ayrışmalar, bizim bu topraklar üzerindeki bin yıllık hoşgörü kültürümüze yakışmıyor. 2019 seçimleriyle birlikte bu dönemin kapanıp, toplumumuz için daha parlak, daha güven verici, birlik ve bütünlük içinde ileriye dönük adımların atılacağı bir dönemin başlayacağına inanıyorum.”

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi