Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de yapılan çalışmalar sonucu  Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervinin keşfedildiğini açıklamıştı. Bulunan 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi ile ilgili olarak vatandaşların düşüncelerini almak için Avcılar’a bağlı marmara caddesine gittik. Cadde üzerindeki vatandaşlara mikrofon uzatarak müjdeli haber hakkında ne düşündüklerini ve revervin Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebileceğini sorduk. 

Kent Yaşam TV youtube kanalından izleyebileceğiniz sokak röportajımızda vatandaşlar şu düşüncelere yer verdi:

‘’SEÇİME YATIRIM YAPIYORLAR’’

Konuyla ilgili bir vatandaş, ‘Memleket batmış gitmiş milleti doğalgaz ile kandıracak. Pandemiden, ekonomiden, insanların aç olmasından bahsediyor mu? İktidara geldiğinden beri 8-9 seferdir doğalgaz müjdesi veriyor. Yok öyle bir şey. 2023 seçimine doğru bir yalan uydurdu. O yalanla seçime gidecek. Her seçimden önce doğalgaz bulduk diye açıklama yapıyorlar. Asla inanmıyorum. Seçime yatırım yapıyorlar’’ dedi. Bir genç ise doğalgazın daha önceden bulunduğunu ama 2023 seçimleri için haberin geç açıklandığını düşündüğünü anlattı.

‘’TÜRKİYE KABUK DEĞİŞTİRİR’’

Bir başka vatandaş ise tam tersi bir görüş bildirerek, ‘’Çok iyi oldu. En azından 20-30 sene gider, Türkiye kabuk değiştirir. Sonuçta para bizde kalacak, yabancılara gitmeyecek. Bazıları diyor ki 2023’teki seçimlere hazırlık. Şimdi ne alakası var. Mantık işi mi bu yani? Az buz bir şey değil 320 metreküp doğalgaz bulundu.  Ekonomimizi olumlu yönden etkileyeceğini düşünüyorum.  Faturalarımıza bir yansıması olacak’’ diye konuştu.

‘’DEVLET YALAN SÖYLEYECEK DEĞİL YA’’

Her Türk vatandaşının sevinmesi gereken bir konu olduğuna değinen bir kişi ise,’’ Sevinmeyenler demek ki bu ülkeye ait değiller. Ekonomiyi etkilemesi birkaç yıl sürecektir. Bunun 2023 seçimleri için yatırım olduğunu düşünenler vatan hainidir. Siz düşünebiliyor musunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti kalkıp yalan söylüyor. İki sene sonra bu ortaya çıkmayacak mı?’’ diye söyledi.

‘’2023’E YETİŞMEZ’’

Keşke daha çok kaynak bulunsa diyen bir vatandaş ise, ‘’Kaynağın bulunup işlenmesi ve ihraç edilmesi 7 ile 10 yıl sürecektir. Birde bunları yapmak içinde bir para kaynağı lazım. Şuan ki ekonomik durumda malum korona virüsten dolayı. Rezerv bulunmuş, seviniyoruz. Ama 2023 falan bunlar boş laf. İki yılda çıkarılıp, işlenip, satılacak hale getirilemez’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – Şaban KARADUMAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi