Ermenistan ve Azerbaycan arasında süren çatışmalarda Azerbaycan’ın haklı davasını desteklediklerini belirtmek için harekete geçen DEVA Partisi ve MHP Kocaeli İl Başkanlıkları, kentte bulunan Haydar Aliyev Kültür Evi ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu’na ayrı ayrı ziyarette bulundu.

SOYKIRIM MÜZESİNİ GEZDİLER

DEVA Partisi heyetinde DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, Başkan Yardımcıları Avukat Bilge Banu Bilgin,  Emin Birlik ve Alptekin  Cevherli yer aldı. Heyet, Türkiye de ilk ve tek olarak Kocaeli'de bulunan Soykırım Müzesi'ni gezerek anı defterini imzaladı. Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar ve yönetim kurulu üyeleri ile kısa süreli sohbetin ardından, DEVA Partisi heyeti yaptığı açıklamada birlik beraberlik mesajları vererek, ‘’Azerbaycan'ın haklı davasının destekçileri olacağız’’ diye söylediler. Dündar ise, ‘’Samimi ziyaretlerinden dolayı DEVA Partisi İl Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

ÜNLÜ: ‘’ERMENİ ZULMÜNÜ LANETLİYORUZ’’

Azerbaycan’a destek ziyaretinde bulunan MHP heyeti ise MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve 50  kişilik yönetim kurulu üyelerinden oluştu. Adliye’de mazbatasını aldıktan sonra direk kültür evine gelen Ünlü, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını öptü. Ziyarette Ünlü, Dündar’a Türk Bayrağı, Dündar ise Ünlü’ye Azerbaycan Bayrağı ile toprağı hediye etti. Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olduklarını dile getiren Ünlü, ‘’Ermenistan’ın alçak saldırısı emperyalist projelerden ayrı düşünülmemelidir. Azerbaycan ile 2 devlet tek millet olarak ortak tarihi ve kültürel dayanışmamız sürmektedir. Ermeni zulmünü lanetliyoruz. Kalbimiz soydaşlarımızla birlikte atıyor. Karabağ Türkündür, Türkün vatanıdır. Ermenistan’ın Türk Milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur” dedi.

‘’ZİYARETLERİN ANLAMI BÜYÜK’’

Ziyaretlerin kendilerini çok memnun ettiğini açıklayan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, ‘’ Bizler için çok anlamlı ziyaretler oldu. Her devletin çıkarlarını gözeterek başka bir devletle kurduğu dostluk vardır. Türkiye ile Azerbaycan dostluğu ve kardeşliği ise bu dostlukların çok ötesindedir. Dünyada örneği olmayan bir dostluğa sahibiz” diye konuştu.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi