İmar uygulaması ile Sultangazi’nin Yayla Mahallesi’nin tapu sorununu çözen Sultangazi Belediyesi yaklaşık 200’e yakın tapuyu sahiplerine dağıtmak için bir program düzenledi.  Yayla mahallesi muhtarlığı yanında bulunan pazar alanında gerçekleşen Toplu Tapu Dağıtım Töreni ile birlikte kadastral alanları kapsayan imar uygulaması sonrası Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun vatandaşlara tapuları verdi.

 ‘’50 YILDIR SIKINTI ÇEKİYORUZ’’

Tapuların dağıtılması başlamadan önce törende konuşan Yayla Mahallesi Muhtarı Hasan Mutlu, ‘’Yaklaşık 50 yıllık bir mahalleyiz. O günden bugüne kadar hep sıkıntı içinde yaşadık. Şuan bir kısım yer imara açıldı ama ben şuna inanıyorum ki diğer yerlerinde sıkıntısını gidermemiz gerekiyor. 50 yıldır bu mahallenin insanları hep sıkıntı çekti. Su yoktu, kanal yoktu, elektirik yoktu. Okul sıkıntılarımız hala devam ediyor. Umarım bu sıkıntılarıda hep birlikte aşacağız’’ dedi.

‘’YAYLA PROBLEMLER YUMAĞI İÇİNDE OLAN BİR MAHALLE’’

Muhtarın ardından kürsüye gelerek, ‘’Bazen birçok sorunumuz uzun yıllar beklemek zorunda kalabiliyor’’ diyerek sözlerine başlayan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, ‘’ Seçim döneminde Yayla’da çok program yaptık ve başlıca sorunları vardı.  Bunların başında bir okul problemi vardı. İmar meselesi ve tapu mülkiyeti de bir başka sorundu.Tabi İSKİ’nin havzası içinde kalan, orman alanında kalan yerlerimiz var.Bakıldığı zaman Yayla, bir problemler yumağı içerisinde olan ve birçok hizmeti bekleyen bir mahallemiz. Tüm bu sorunları çözmek için geldiğimizden beri çalışıyoruz’’ diye söyledi.

‘’İSTANBUL’DA DEPREME EN DAYANIKLI OKULU YAPTIK’’

Okul meselesini çözdüklerinden bahseden Dursun, ‘’Okul burada büyük bir problemdi. Çocuklar kış aylarında ayakları sular içerisinde kalan, son derece sağlıksız lavabo ve sınıfları bulunan bir okulda ne yazık ki eğitim görüyordu. Hızlı bir şekilde başladığımız çalışmalar sonucu 14 derslikli okulu 19 derslikli pırıl pırıl bir hale getirdik. Her hali ile depreme dayanıklı. 9 şiddetinde bir deprem olsa bile şuna emin olun ki İstanbul’un en dayanıklı okulunu inşa ettik’’ dedi.

‘’CHP DÖNEMİNDE BÖYLE ŞEYLERE ALIŞACAĞIZ’’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımı hatırlatan Dursun, ‘’Geçenlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bir tweet attı ve ’30 yıldır çözülemeyen problemi biz çözdük’ dedi. Bizde şaşırdık, ‘’Acaba Yayla’nın neresinde ki, hangi problemi çözdü?’ dedik. Sonra baktık ki Sultangazi Belediyesi’nin 2017 yılında başlatmış olduğu sonrasında AK Parti döneminde bütün kesinleşme süreçleri tamamlanmış, meğer tüm bürokrasisi bitmiş alandan bahsediyormuş. Araştırınca bunu görmüş olduk. Bizde Yayla’nın İSKİ ve Orman alanı ile ilgili olan problemleri var, acaba Ekrem Bey bunlarla ilgili bir çalışmamı yaptı diye düşündük ama  heyhat tabiki öyle bir şey görmedik. Zaten yapılmış olan bir şeyi, 30 yıllık problemi çözdük diye ifade ederek, bırakmış oldu. Biz ne yazık ki CHP döneminde bu tip şeylere alışacağız. Kemerburgaz Kent Ormanlarını açarkende, ‘Burayı imara değil halka açıyoruz’ dediler. Halbuki her şeyi ile açılmış ve bitmiş bir alandan ibaretti. Biz bu işlerin şovla yapılmaması kanaatindeyiz’’ diye konuştu.

‘’EKREM BEY BAŞKASININ YAZDIĞI KİTAP İÇİN BEN YAZDIM DİYOR’’

Tapular büyük zorluklar içerisinde, şartları zorluyarak bir şekilde çıkmış oldu diyen Sultangazi Belediye Başkanı Dursun, ''Yaklaşık 300bin metre karalik alanı kapsıyor. 30 hektarlık bir alan. Bunların hepsi 31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti tarafından tamamlanmıştı. Sadece şundan ibaret, işlemler bitti. Tapu müdürlüğüne gönderdik sadece şu kağıtları çıkarın dedik. Ekrem Bey’in yaptığı esasen şudur. Örneğin doktorusunu yapan veya yazarlık yapan bir kardeşimizin 3-5 yıl çalışıp yazdığı bir kitabı, birinin gelerek, kitabı basan yayın evinden kitabı alıp ben bastım demesinden ibarettir. İhtiyaç yapmak için birçok alan var. Yapılmış hizmetleri sahiplenmek yerine hem İstanbul hem de 39 ilçesi hizmet bekliyor. Bunu yaparsanız bu millet taktir eder ama yapılan işlere sahiplik yapmak isterseniz millet bunun farkındadır’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR- KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi