Hayat şartlarının ekonomik sorunlardan dolayı gittikçe zorlaştığı, gelir uçurumunun artarak zengini daha zengin, fakiri daha da fakir haline getirdiği, vatandaşların geçim sıkıntısı yüzünden dert yandığı ülkemizde, gün geçmiyor ki ekonomik nedenlerden dolayı bir kişi daha intihar etmesin. Acısını hala hissettiğimiz, Hatay’da valilik önünde “Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?” diyerek kendini yakan 42 yaşındaki Adem Yarıcı, İstanbul Fatih’te 4 kardeşin yaşadıkları maddi zorluklar nedeniyle siyanürle kendilerini zehirlemesi ve İstanbul Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyan Sibel Ünli’nin ‘’Yemekhane kartımda para kalmamış’’ diyerek intihar etmesi ve daha niceleri, tüm Türkiye’de derin bir üzüntüye sebep olmuştu.

YOKSULLUK BİR CAN DAHA ALDI

Tüm bu yaşanılanların ardından bir acı haberde Konya’dan geldi. Selçuklu ilçesinde bulunan bir Kamyon Garajında 37 yaşında, evli ve iki çocuk babası olan Mevlüt Çankaya'nın cansız bedeni bulundu. Kamyonuna kendisini asarak intihar eden Mevlüt Çankaya'nın bir süre önce maddi sıkıntılar yaşadığı öğrenildi. Bozulan kamyonunu arkadaşlarının desteği ile yaptıran Mevlüt Çankaya, yaşadığı maddi sıkıntılara daha fazla dayanamayarak yaşamını sonlandırdı. Alınan bilgiye göre polis ekipleriolayla ilgili soruşturma başlatırken, Mevlüt Çankaya'nın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi'ne götürüldü.

‘’ UTANIN ! ‘’

CHP'li Erdal Aksünger, Konya'da bir kamyon şoförünün 'geçim sıkıntısı' nedeniyle kendini kamyonuna asarak intihar ettiğini; olay yeri fotoğrafını da paylaşarak duyurdu.Aksünger'in kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Konya'da bir kamyon şoförü kendini asarak intihar etmiş. Çarelerin tükendiği yer burası. İnsanlar sıkıntıdan yaşamlarına son verirken "şov yapmayın" diyebilen AKP'li var. Utanın! Yazık gerçekten"

BAHANE HEP AYNI

Yoksulluk, geçim sıkıntısı gibi sebeplerle yaşanan intiharların ardından yapılan açıklamalar ise aynı oldu. Hatay’da kendini yakan baba hakkında valilik yaptığı açıklamada ‘’psikolojik sorunları vardı‘’diyerek, ‘’Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur” demişti. Konya’da kendisi kamyonuna asan M.Ç hakkında bir emniyet yetkilisinin “Yapılan araştırmada; Çankaya’nın kayda değer bir borcu olmadığı, eşi ile boşanma aşamasında olduğu, eşinin yaklaşık 5-6 aydır ailesinin yanında olduğu anlaşılmıştır” dediği belirtildi.

BORCU VARDI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Konya Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Şen, “Nakliyeci arkadaşımızın bankalara ve çevresine borcu bulunuyordu. Ayrıca eşiyle de araları bozuktu. Borcundan ve ailevi sıkıntılarından dolayı intihar ettiğini düşünüyoruz’’ diye söyledi.

ELAZIĞ İÇİN YARDIM PAYLAŞMINDA BULUNMUŞ

Yaşamına son veren Mevlüt Çankaya 'nın Elazığ depremi için, sosyal medya hesabından yardım paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.Kamyon şoförü Çankaya, "Konya ve civarından Elazığ'a yardım olursa, ücretsiz taşımaya hazırım" notunu paylaşmıştı.

‘’KRİZ YOK, HEPSİ MANİPİLASYON’’

Daha önce katıldığı bir programda Ekonomik Kriz açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘'Kriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, güçlenerek geleceğe yürüyoruz'’ demişti.

‘’İNTİHARLAR UCUZ BİR SİYASİ MANEVRA’’

AKP’li Meclis Üyesi Selma Gökçen'de 'çocuklarım aç’ diyerek valilik önünde kendini yakan, sonrasında da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden yurttaş için sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuştu. Gökçen yaşanan intiharları ‘'ucuz siyasi manevra'’ olarak niteledirmişti.


 

KARABAT: ‘’ REİSİ YALANLAYACAK DEĞİLSİNİZ YA! ‘’

Yaşanan intiharların ardından CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuşmasını olaylar ile harmanlayarak hazırladığı bir videoyu paylaştı. Reis ne derse doğru diyenlere seslenen bir kitle olduğundan bahseden Karabat, ‘’Koskoca reisin bu konuşmasını yalanlayacak değilsiniz ya’’ dedi ve iki adet soru yöneltti.

1-İktidar dediğin bu gariban bırakılmış halkın dertlerinden sorumlu değil midir?
2-Bu halk, bu yoksul bırakmışlığınhesabını, ejder meyveli smoothi içenlere sormayacak mı sanıyorlar?

Paylaşılan video içeriğinde iseCumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar 'açız' diye bağırıyorsa, ev kirasını elektriği suyu ödeyemiyorsa, Ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir" ifadelerini kullanıyor.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi