İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Başakşehir Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay, önceki dönem CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu’nu ziyaret etti. İmamoğlu ve beraberindeki heyeti Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ayetullah Seyyit Seccat Karakuş, Zeynebiye Camii İmamı Ehet Talan,  Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Ali Şahintekin ve ZHGM Başkanı İrfan Tuncay karşıladı. Ziyaret sırasında İmamoğlu ve beraberindeki heyet Özgündüz’ün rehberliğinde külliyeyi gezerek bilgi aldı. ZHGM Başkanı İrfan Tuncay, Zeynebiye Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Konuklara bayram honçası takdim edildi ve yumurtalar tokuşturuldu. Daha sonra İmamoğlu’na Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Nehсü'l Belâga ve Sahife-i Seccadiye hediye etti.

İMAMOĞLU: BÜTÜN İNANÇLARIN YANINDAYIZ

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan İmamoğlu, Nevruz’un hem ülkemize hem de dünyaya huzur, barış ve sağlık getirmesi temennisiyle başladığı konuşmasında “Baharın müjdecisi olan bir anın aynı zamanda bütün güzelliklere müjdeli gelmesini arzu ediyorum. Bu vesileyle geldik ama burada büyük bir hizmeti yerinde görmeyi çok arzu ettim. Yıllardır emek verildiğini biliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’da yaşayan bütün insanlarımızın, bütün inançların yanındayız. O bakımdan çok güzel bir buluşma oldu. Hocamızın çok değerli tavsiyeleri önerileri oldu. Hepsini en sağlıklı biçimde değerlendireceğiz. Yıllardır emek verilen, sadece ibadethane değil aynı zamanda çevresinin ihtiyaçlarını gören de bir anlayışla tasarlanmış dolayısıyla kültürel-sosyal anlamda da katkı sunacak bu güzel eserin sonuca ermesi adına bizim üzerimize vazife olarak ne düşüyorsa yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜNDÜZ: ALLAH NİCE BAYRAMLARA MUTLULUK İÇERİSİNDE ÇIKARSIN

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise “İnşallah bir buçuk ay sonra falan yine bir araya gelip o zamana kadar yapılan çalışmalar tespit edilip tespitlerden sonra netleşecek iş kendisini gösterecek. Belediyemiz de ona göre gereğini yapacaktır diye umut ediyoruz. Zaten başkan bir şey demişse başka türlü olmaz diye düşünüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum ayağına sağlık bizi onurlandırdı. Ben de kendisinin bayramını kutluyorum. Allah nice bayramlara mutluluk içerisinde çıkarsın diyorum.” dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi